Sigortacılıkta 6.3 milyar dolarlık dev satın alma

ABD’de yerleşik hayat sigortası şirketi New York Life, sağlık sigortası şirketi Cigna’nın hayat, kaza ve sakatlık sigortası işini 6,3 milyar dolarlık satın aldığını duyurdu. İlk olarak 2019’da duyurulan satın alma, New York Life portföyüne yaklaşık 3.000 çalışanı ve dokuz milyondan fazla müşteriyi ekliyor.

Yeni işletme, New York Life Group Benefit Solutions olarak yeniden markalanacak ve New York Life’ın stratejik iş portföyü içinde faaliyet gösterecek.

New York Life Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ted Mathas: “Şirketimizin tarihinin en büyüğü olan bu satın alma, mali gücümüzü güçlendiriyor. Yeni çalışanlarımızı ve bu kilometre taşı işlemiyle kazanacağımız milyonlarca yeni müşteri ilişkisini New York Life’a davet etmekten heyecan duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda lider grup fayda çözümleri pazar konumumuzu güçlendirmeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi.

New York Life Group Benefit Solutions kıdemli başkan yardımcısı William J. Smith ise: “New York Life Group Benefit Solutions, New York Life’a derin uzmanlık, farklılaştırılmış yüklenim ve risk yönetimi yetenekleri ve kapsamlı danışmanlık deneyimi getiriyor.” şeklinde konuştu.