Sigorta karşılaştırma start up’u GoBear kapanıyor

Singapur merkezli ve 8 ülkede faaliyet gösteren sigorta karşılaştırması ve finansal hizmetler start up’u GoBear, küresel koronavirüs krizi nedeniyle üretim sağlayamadığını öne sürerek iş yapmayı bırakacağını duyurdu.

Sigorta karşılaştırması ve diğer finansal hizmetler sunan şirket, salgının operasyonları ve kaynak yaratmayı “çok zor” hale getirdiğini açıkladı. Pandemi, seyahat sigortası gibi çeşitli finansal ürün ve hizmetlere olan talebin önemli ölçüde zayıflamasına neden oldu.

Bu karar, Mayıs 2020’deki en son finansman turundan sadece birkaç ay sonra geldi. Söz konusu turda Walvis Participaties ve Aegon liderliğinde 17 milyon ABD doları toplanırken, aynı ayda GoBear, Singapurlu dijital kredi şirketi AsiaKredit’i satın aldı. Start up, 2015’teki kuruluşundan bu yana toplam 97 milyon ABD doları fon sağladı.

GoBear’a göre, işini “aşamalı ve kontrollü” bir şekilde kapatacak ve faaliyet gösterdiği pazarların yerel yasalarına uyacak. Yedi Asya pazarında Singapur, Hong Kong, Malezya, Filipinler, Endonezya, Tayland ve Vietnam ile Avrupa’da Ukrayna. Şirket, 55 milyondan fazla kullanıcıya hizmet verdiği iddia ediliyor.

GoBear, Eylül 2020’de 22 çalışanı operasyonlarından, ürün ve teknoloji ekiplerinden çıkardı. Bu, toplam 200 üyeli işgücünün% 11’ini oluşturuyordu.

GoBear CEO’su Adrian Chng, “Bu, çalışanlarımız için zor bir zaman ve önceliğimiz, süreci personelimize azami özen ve rehberlik ile yürütmektir. Müşterilerimize, çalışanlarımıza, ortaklarımıza ve tedarikçilerimize karşı sorumluluğumuzu çok ciddiye alıyoruz ve düzenli bir iş kapatma sürecinin bir parçası olarak onlara karşı mevcut taahhütlerimizi yerine getirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.