“Tamamlayıcı Sağlık Sigortası her bütçeye hitap ediyor”

COVID-19 pandemisinin sağlık alanındaki sigorta bilincini artırdığını dile getiren Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, ”Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ulaşılabilir fiyatları ile her bütçeye hitap ediyor” şeklinde konuştu.

COVID-19 pandemisi sosyal ve ekonomik alanlarda yarattığı etkilerin yanı sıra sağlığımızın ne kadar önemli olduğunu da bizlere yeniden hatırlattı. Dünya genelinde görülen toplam COVID-19 vaka sayısı 75 milyonu geçmiş durumdayken son dönemde virüsün mutasyon geçirmesi endişe yaratmaya devam ediyor. Uzmanlar iklim değişikliğinin salgınlara ve virüslere etki ettiğine, donuk toprakların çözülmesinin ve milyonlarca yıldır donmuş halde bulunan virüsleri açığa çıkarma riskinin mevcut olduğuna dikkat çekiyor. Her türlü riske karşı kendimizi koruma altına almanın önemli olduğunu ve bu yolun da sigortadan geçtiğini vurgulayan Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, pandemi dönemi ile birlikte özellikle sağlık alanında sigorta güvencesinin giderek önem kazandığına dikkat çekti. Kırmızı, “Yıllardır insanlarda sağlık sigortalarının lüks olduğu algısı vardı, en önemli değer olan sağlığın sigorta altına alınmasını geri planda bırakıyorlardı. Fakat deneyimlediğimiz pandemi tecrübesi ile beraber sağlık alanındaki sigorta güvencesinin farkına vardık. Sağlık sigortaları branşına alternatif olarak geliştirilen ve uygun fiyatlar ile her kesimden insana sağlık güvencesi ulaştırmak amacıyla bir alternatif olan tamamlayıcı sağlık sigortaları ulaşılabilir fiyatları ile her bütçeye hitap ediyor” şeklinde konuştu.

TSS’de %52 büyüme

Tamamlayıcı sağlık sigortası verileri incelendiğinde bir önceki yıla kıyasla COVID-19 pandemisinin yarattığı etkiler görülüyor. Türk sigorta sektörünün pandeminin ilan edilmesiyle beraber sağlık sigortaları alanında başarılı bir çalışma yürüterek COVID-19’u teminat kapsamına dahil etmesine dikkat çeken Kırmızı, “Sektör olarak pandemide iyi bir sınav verdik, biz de Doğa Sigorta olarak COVID-19 tedavilerini teminat kapsamına alarak tamamlayıcı sağlık sigortalarında bir fark yarattık. 2020 Ekim sonunda sektörümüz tamamlayıcı sağlık sigortası alanında geçen seneye kıyasla %52.7 oranında büyüyerek 1 milyar 152 milyon lira prim üretti. Rakamlardan gördüğümüz kadarıyla TSS ürünü, yaygın hastane ağı, sigortalılara sunduğu cazip ek hizmetler ve diğer birçok avantajı ile birlikte sigortalılara güvence sağlamaya ve gelişmeye devam ediyor” dedi. Salgın döneminde sağlığın öneminin artmasının okları sağlık sigortalarına çevirdiğini söyleyen Nihat Kırmızı, “Bütçeyi zorlamayan koşullarla TSS ürününe sahip olmak mümkün. Doğa Sigorta olarak biz de bu süreçte COVID-19’u teminat kapsamına aldık ve sigortalılarımızı ve sigortalı adaylarımızı zor süreçte yalnız bırakmadık. Doğa Sigorta Doğru Adım Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürünümüz ile birlikte anlaşmalı sağlık kuruluşu ağımız ile sigortalılarımıza; sadece yatarak tedavi ve yılda 6 ve 10 kez ayakta tedavi kullanım limiti dahil olan olan iki ayrı yatarak tedavi ürünümüz ile toplam 3 adet plan sunuyoruz. Ayrıca SGK şartı aranmaksızın geleneksel sağlık sigortasının geçerli olduğu tüm anlaşmalı kurumlarda geçerli A+ Sağlık Sigortamız da mevcut. Müşteri odaklı yaklaşımımız ve güvence sağlamayı ilke edindiğimiz anlayış ile Doğa Sigorta olarak; özel hastane ve doktor seçme imkanı, yenileme garantisi, kapsamlı diş paketi, check up paketi, Mamografi ve PSA hizmetlerini de ücretsiz olarak sunuyoruz” açıklamalarında bulundu.