AXA Sigorta “Sigorta 4.0” ile büyümeye devam edecek  

AXA Sigorta, Sigorta 4.0 stratejisinin olumlu sonuçlarını pandemi etkisinde geçen bu zor yılda da sürdürdü. Şirket 2021 yılında da acente, müşteri, çalışan ve süreç yönetiminin başarılı bir şekilde dengelendiği teknolojik çözümler üzerinde çalışmaya devam edecek.

 Türkiye’de sigorta sektörüne küresel bilgi birikimi ve yenilikçi bakış açısıyla öncülük eden AXA Sigorta, zorlu koşullara rağmen başarılı sonuçlarla tamamlanan 2020’nin ardından yeni yılda da Sigorta 4.0 yaklaşımıyla büyümeye devam edecek. AXA Sigorta “acente”, “müşteri”, “çalışan” ve “süreç” olmak üzere dört koldan ilerleyen ve merkezine teknolojiyi alarak belirlenen alanlarda daha fazla verimliliğe odaklanan Sigorta 4.0 kapsamında çalışmalarını ve yatırımlarını 2021 yılında da sürdürecek. Şirket bu yeni dönemde de acente, müşteri ve çalışan memnuniyetine katkı sağlayacak ve süreçlerini daha da iyileştirecek geliştirmelerin yanı sıra yenilikçi ürün ve hizmetlere imza atacak.

AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken 2020 yılında hizmet kalitelerinden ödün vermeden ve yenilenen ihtiyaçları dikkate alarak büyümeye devam ettiklerini ifade ederken, “2020 sürdürülebilir büyüme konusunda kendimize önemli dersler çıkardığımız çok önemli bir yıl oldu. Sağlam sermaye yapımız ve teknoloji yatırımlarımız ile sürdürülebilir ve kârlı büyüme stratejimizi başarıyla gerçekleştirdik. Bu dönemde aldığımız hızlı aksiyonlarla yaklaşık olarak yüzde 15’lik bir büyüme yakaladık. Trafik dışı branşların toplam üretim içerisindeki payı 2020 yılında yüzde 70 seviyelerine çıktı. 2020 yıl sonu itibarıyla aktif büyüklüğümüz yaklaşık 9,5 milyar TL, teknik rezervimiz 6,5 milyar TL, öz sermayemiz 2,3 milyar TL ve sermaye yeterlilik oranımız yüzde 180 olarak gerçekleşti. Yeni yılda yola ‘Gelecek için Hazırız’ diyerek çıkıyoruz. Hedefimiz sürdürülebilir fiyatlamaya dayalı bir şekilde ‘tutkulu büyüme’. Bu noktada çalışanlarımız ve acentelerimizin büyüme hedefimize ve mükemmel müşteri deneyimine yönelik tutkusuna güvenimiz tam. Bundan üç yıl önce hayata geçirdiğimiz ve işimizin her aşamasında verimliliğe katkı sağladığını memnuniyetle takip ettiğimiz Sigorta 4.0 da stratejimizdeki yerini koruyacak. AXA Sigorta 2021 yılında da 50’nin üzerinde pazarda faaliyet gösteren AXA Grubu içinde örnek bir şirket olmak için çalışmaya devam edecek.” dedi.

AXA Uluslararası ve Yeni Pazarlar CEO’su Benoit Claveranne ise “AXA Sigorta Türkiye’deki 128 yılını kutluyor. Türkiye’nin genç nüfusu ve büyüme potansiyeliyle sigorta sektörü ve AXA Grubu açısından çok önemli fırsatlar barındırdığını biliyoruz ve bu sektörün gelişimine çok önem veriyoruz. AXA Sigorta daha önceki yıllarda olduğu gibi 2020 yılında da müşterilerini merkezine alan yenilikçi sigorta çözümleri, teknoloji ve dijital çalışmaları yanı sıra iklim değişikliğinden eğitime ve spora kadar farklı alanlarda yürüttüğü güçlü kurumsal sorumluluk projeleriyle tüm çalışanları, acenteleri ve değer ortakları ile tüm sektöre örnek olacak uygulamalara imza attı.” dedi.