SBM Ortak Veri Modeli Projesine 4 ürünü daha ekledi

SBM Ortak Veri Modeli (OVM) Projesine Mesleki Sorumluluk, ZKFKS (Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası), Tüpgaz ve Tehlikeli Madde Ürünlerini de ekledi.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM), 2017’nin son çeyreğinde çalışmalarına başladığı OVM Projesinin kapsamını genişletmeye devam ediyor. Mesleki Sorumluluk, ZKFKS (Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası), Tüpgaz ve Tehlikeli Madde Ürünlerinin OVM altyapısına geçişleri 09.01.2021 tarihi itibarıyla başarıyla tamamlandı.

SBM’den konuya ilişkin sosyal medyada yapılan açıklamada, “Geçişi yapılan bu 4 ürün için yaklaşık 2,5 milyon data OVM altyapısına taşındı. Bu önemli projede bizlere destek olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” denildi.

OVM Projesi nedir?

SBM bünyesinde başlatılan OVM Projesi ile sigorta verilerinin güvenle saklanması, bilgi güvenliği ve standartlarının tek modelde toplanması, uygulama geliştirme maliyetlerinin hem SBM hem de Sigorta Şirketleri için azaltılması ve tüm sistemlerin sürekliliğinin sağlanması hedefleniyor. Parametrik bir yapı ile kurgulanan OVM web servisleri, sadece mevcut ürünleri değil aynı zamanda gelecekteki ürünlerin de entegrasyon ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanmasına öncelik veriliyor.