Hintli start-up Digit Insurance’dan müthiş performans

2017 yılında kurulan genel bir sigorta şirketi olan girişim Digit Insurance, 1,9 milyar ABD doları değerleme ile Hindistan’ın 2021’deki ilk tek unicorn girişimi oldu.

“Unicorn girişim” piyasa değeri 1 milyar ABD dolarının üzerinde olan özel şirket olarak tanımlanıyor.

Digit’in yaptığı açıklamaya göre, prim geliri Nisan-Aralık 2020 döneminde % 31,9 artarak 186 milyon ABD Doları’na yükseldi ve kuruluşundan bu yana yaklaşık 15 milyon müşteriye ulaştı. Sigortacı, çoğu işletmeyi etkileyen ekonomik durgunluğa rağmen 20-21 mali yılının üç çeyreğinde de kâr yazdı.

Digit, otomobil sigortası talepleri için akıllı telefon tabanlı kendi kendini denetleme dahil olmak üzere, müşterileri için süreçleri basitleştirmek üzere % 100 bulut tabanlı teknolojiye odaklanıyor.

Hindistan Sigorta Düzenleme ve Geliştirme Dairesinin (IRDAI) korumalı alan girişimi kapsamında Digit, poliçe sahiplerine sabit bir fayda sağlayan bir COVID-19 ürünü piyasaya sürdü. Ayrıca, 2 milyondan fazla Hintliyi kapsayan bir grup hastalık sigortası ürünü başlattı.

Kanada Fairfax Financial tarafından desteklenen Digit’in genel merkezi Bengaluru’da ve eski Allianz çalışanı Kamesh Goyal tarafından kuruldu. Genel ve hayat sigortası alanlarında 30 yıldan fazla deneyime sahip olan Goyal Digit’i kurmadan önce Allianz’da varlık yönetimi ve ABD hayat sigortası başkanı, grup planlama ve danışmanlık başkanı ve Asya-Pasifik bölge CEO’su gibi çeşitli liderlik rollerinde bulundu.