İsrailli sigorta grubu fintech işletmelere 2 milyar $ ayırdı

Önde gelen bir İsrail sigorta şirketi Migdal Insurance önümüzdeki iki yıl içinde fintech işletmelerine 2 milyar ABD dolarına kadar yatırım yapacağını duyurdu. insurtechdigital.com’da yer alan habere göre, İsrail sigorta şirketi, start-uplara, fonlara ve yerleşik şirketlere odaklanacak yeni bir fintech yatırım kolu başlatma planlarını duyurdu.

Fırsatçı hareket, Migdal Insurance’ın hızla artan fintech büyüme eğrisinin önünde kaldığı anlamına geliyor. Son tahminlere göre, küresel fintech pazarı 2018’de 127.66 milyar $ olarak değerlendirildi. Fintech sektörü de 2022 yılına kadar 309.98 milyar $ ‘a (yıllık% 24.8 büyüme oranıyla) büyüyecek.

CBInsights tarafından yapılan bir başka araştırmada ise, Eylül 2019’dan Nisan 2020’ye kadar fintech tek boynuzlu atların sayısının % 76 arttığını ve tahmini değerlerinin % 74 artarak 144,9 milyar ABD dolarından 252,6 milyar ABD dolarına yükseldiğini gösterdi. KPMG raporuna göre de, fintech şirketlerindeki yatırım işlemleri de toplamda 150 milyar ABD Dolarından fazla olan 3.280’i aştı.

Özellikle koronavirüs krizi sırasında işletmelerin dijital dönüşümü, şu anda finans sektöründe önemli bir yere sahip olan ve genellikle olgunluğa ulaştığına inanılan fintech’in gelişimini önemli ölçüde hızlandırdı.

Fintech’in yükselişi en çok gelişmekte olan ülkelerde göze çarpıyor, Çin ve Hindistan önde gidiyor ve bunu Asya Pasifik ülkeleri takip ediyor. Bu demografi, fintech teknolojilerini kullanan müşterilerin tahmini% 87’sini oluşturuyor. Batı’daki yatırım oranları da yükseliyor, Hollanda’da% 73’e, İrlanda ve Birleşik Krallık’ta ise% 71’e ulaştı.

İsrailli sigorta şirketi Migdal, fintech yatırımları için küresel işletmelerle yeni fırsatları incelemeyi içeren geniş bir platform oluşturduğunu belirten bir açıklama yaptı. Şirket en son verileri incelemek için özel bir fintech analist ekibi de kurdu.

Migdal Sigorta CEO’su Ran Oz, “Büyüyen fintech sektörü son zamanlarda önemli bir ivme ve olgunluk kazandı. Kendimizi yalnızca yerel olarak değil, aynı zamanda küresel olarak lider bir finansal yatırımcı olarak konumlandırmayı hedefleyen yüksek başarılara sahibiz.” dedi.

Yatırım kolu lansmanının yanı sıra Migdal, geçtiğimiz günlerde ABD’de tüketici kredilerine 100 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu. Yatırım, ABD tüketici kredilerine yapılan yatırımları teknolojiye dayalı bir karar alma süreciyle yöneten bir fintech şirketi olan Pagaya aracılığıyla gerçekleştirilecek. Şirketler tarafından kabul edilen yumuşak bir taahhüt, 150 milyon $’lık ilave yatırımlar da görecek.