ABD sigortacılığında dev satın alma

ABD’li hayat sigortası şirketi MassMutual, Great American Life Insurance Company’yi American Financial Group’tan 3,5 milyar dolara satın alma planlarını açıkladı. MassMutual, geleneksel sabit ve sabit endeksli yıllık gelir sigortası ürünleri sunan diğer yan kuruluşlar ve bağlı kuruluşların yanı sıra yıllık gelir işini de satın alacak.

İşlemin, düzenleyici ve diğer gerekli onaylara tabi olarak 2021’in ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Kapanıştan sonra, Great American Life, MassMutual’ın bağımsız bir yan kuruluşu olarak faaliyet gösterecek. Great American Life’ın ürün ve dağıtım yeteneklerini genişleterek MassMutual’ın mevcut yıllık gelir sigortası işini tamamlaması bekleniyor. Great American Life, şu anki başkanı Mark Muething tarafından yönetilmeye devam edecek ve 600’den fazla çalışanı, işlemin bir parçası olarak Cincinnati’de kalmaya devam edecek.

Debevoise & Plimpton LLP, MassMutual’a hukuk danışmanlığı yaptı. Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP ve Keating Muething & Klekamp PLL, AFG’ye hukuk danışmanlığı yaptı.