İtalyan sigorta devi Generali’de üst yönetimde önemli değişimler

İtalyan sigorta devi Generali’nin CEO’su Philippe Donnet, temel stratejik öncelikleri ele almak ve 2021 hedeflerini gerçekleştirmek için tasarlanmış yeni bir “aerodinamik” organizasyon yapısı oluşturdu. Hareket, iki üst düzey yönetici Frédéric de Courtois ve Timothy Ryan’ın ayrılmasına yol açacak.

Donnet, “Yeni organizasyon yapımızın amacı, Grubumuzun ‘Generali 2021’ stratejimizin son aşamalarını başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi ve önümüzdeki zorluklara hazırlıklı olması için desteklemektir.” dedi.

Şirket, yeni yapısıyla, değişken piyasalara karşı bilanço dayanıklılığını artırmayı ve “daha ​​uzun süre daha düşük” bir faiz ortamında hissedarlar için sürdürülebilir getiri sağlamayı hedefliyor. Aynı zamanda, dijital dönüşümün hızını artırmayı, işletme süreçlerini kolaylaştırmayı ve sigorta ürünleri geliştirme yeteneklerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Grup, doğrudan grubun CEO’su Donnet’e rapor verecek bir dizi üst düzey yönetici değişimine gitti. Bunlara Sandro Panizza, Carlo Trabattoni, Bruno Scaroni ve Giancarlo Fancel dahil.

Panizza, 1 Mart’tan itibaren yeni oluşturulmuş bir grup sigorta ve yatırım sorumlusu rolünü üstlenecek. Bu yeni organizasyon birimi, grup merkez ofis sigorta ve reasürans alanlarının yetkinliklerini yatırım yönetimi ile bütünleştirecek.

Trabattoni, grup yatırım faaliyetlerinin yeniden tahsis edilmesinin ardından 1 Mart’tan itibaren yeni bir iş birimi olan varlık ve servet yönetimi CEO’suna terfi etti. Sorumluluğu, grup varlık yönetimi şirketlerinin ve Banca Generali’nin faaliyetlerini koordine etmek olacak.

Scaroni, 1 Şubat’tan itibaren stratejiyle operasyonlar ve dijital ve teknolojik dönüşümle bağlantılı sorumlulukları entegre eden yeni kurulmuş bir rol olan grup baş dönüşüm sorumlusu olacak.

Şu anda Country Italy & Global Business Lines’ın finans müdürü olan Fancel, 1 Mart’tan itibaren grup baş risk sorumlusu rolünü üstlenecek.

Ayrıca, Grup CFO’su Cristiano Borean, grup pazarlama ve müşteri sorumlusu Isabelle Conner ve birleşme ve devralma grup başkanı Massimiliano Ottochian, 1 Şubat’tan itibaren doğrudan Donnet’e rapor verecek. Yatırımcı ve Derecelendirme Ajansı ilişkileri grup CFO’suna rapor verecek.

Yeniden yapılanma sonucunda genel müdür işlevi sona erecek. Şu anki genel müdür Frédéric de Courtois, 1 Şubat’ta Generali’den ayrılacak.

Mevcut grup CIO ve CEO varlık ve varlık yönetimi olan Ryan, gönüllü istifasının ardından 1 Mart’ta gruptan ayrılacak.

Donnet şu yorumda bulundu: “Hedeflerimiz değişmedi. Yatırım yönetimini sigorta stratejisine uygun hale getirmek, müşterilerimiz için mükemmel ürün ve hizmetler sunmak ve hissedarlarımız için faiz oranı ortamını dikkate alarak değer yaratmak. Varlık Yönetimi stratejisini hızlandırmak , Grubun karlılığını artırmak için araç olan; LifeTime Partner tutkumuzun temel bir unsuru olan dijital ve teknolojik dönüşümü koordine etmek.”