SEDDK 2021 Yılı Aktüerlik Sınav takvimini açıkladı

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), 2021 Yılı Aktüerlik Sınav takvimini açıkladı. SEDDK’nın yayımladığı ilama göre 15.08.2007 tarihli ve 26614 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak 1/1/2008 tarihinde yürürlüğe giren Aktüerler Yönetmeliği, birinci, ikinci ve üçüncü seviye sınavlarının bir takvim yılında en az bir kez açılmasına hükmettiğine değinilerek, “Bu kapsamda, aktüerlik birinci, ikinci ve üçüncü seviye sınavları, Ankara ve İstanbul’da, dördüncü seviye sınavları ise sadece İstanbul’da yapılacaktır” denildi.

2021 Aktüerlik Sınav Tarihleri

Kimler başvurabilecek?

SEDDK’nın ilamına göre; birinci, ikinci ve üçüncü seviye sınavlarına, yurt içinde veya dışında bir yükseköğretim kurumuna lisans derecesi almak üzere devam edenler veya bu yükseköğretim kurumlarından mezun olarak lisans derecesi almış olanlar başvurabilecek. Sınav sonuçlarının geçerli olabilmesi için yurtdışında öğrenim görenlerden, Yüksek Öğretim Kurumu’ndan alınacak denklik belgesi talep edilecek. Dördüncü Seviye Sınavlarına, uluslararası kabul görmüş sınavlar veya usullerle aktüer unvanını alanlar başvurabilecek.

Sınavlar hakkında daha ayrıntılı bilgi, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye Sigorta Birliği (www.tsb.org.tr), Aktüerler Derneği (www.aktuerlerdernegi.org) ve Sigortacılık Eğitim Merkezi (www.segem.org.tr) internet sayfalarında yayımlanan “2021 Yılı Aktüerlik Sınavları Başvuru ve Uygulama Kılavuzu” ve “2021 Yılı Aktüerlik Sınavları Kapsamı” adlı dokümanlardan edinilebilecek.