Tarım Sigortası acente eğitimleri Van ile devam ediyor

TARSİM ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde TARSİM Van Bölge Müdürlüğü’ne bağlı illerdeki acente temsilcilerine yönelik olarak acente eğitimi düzenlendi. Eğitim toplantısına, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal, Genel Müdür Yardımcısı Tufan Özel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Başkanı Yavuz Özçağin, TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez ve TARSİM birim yöneticilerinin yanı sıra Devlet Destekli Tarım Sigortası poliçesi düzenlemeye yetkili sigorta şirketleri acentelerinin temsilcileri katıldı.

Seralarda enkaz kaldırma masrafını teminat altına alındı

Öte yandan TARSİM, yeni dönemde sera sigortasında hasar sonrası oluşabilecek enkaz kaldırma masrafını teminat altına aldığını duyurdu.

TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) 2021 yılı ile birlikte çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yeni dönem ile birlikte TARSİM, sera sigortasında hasar sonrası oluşabilecek enkaz kaldırma masrafını teminat altına aldığını duyurdu. TARSİM’in web sitesindeki bilgilendirmede enkaz kaldırma masrafı, örtü ve/veya iskelet unsurlarının %75 veya daha fazla oranda hasar görmesi durumunda tarife ve talimatlarda belirtildiği şekilde hesaplanarak ödeneceği hatırlatıldı.