Adımlar, Otizmli Çocukların Eğitimi İçin!  

7 Mart 2021, Pazar günü 16.sı gerçekleşecek olan Antalya’nın en büyük spor organizasyonu Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu’nda Tohum Otizm Vakfı için koşarak otizmli çocukların eğitimine katkı sağlayabilirsiniz.

 Tohum Otizm Vakfı’nın 7.  kez katıldığı Runatolia Maratonu’nda bireysel ve farklı firmaları temsil eden gönüllü koşucular; koşarak veya yürüyerek, adımlarını otizmli çocuklar için atacak, maratonun öncesinde ve sonrasında, toplamda 1 ay süresince sosyal çevresinden topladığı bağışlarla otizmli çocukların eğitimine katkı sağlayacaklar.

Otizmin bilinen tek çaresinin “erken tanı ile yoğun ve sürekli eğitim” olduğuna dikkat çeken Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Suat Kardaş “Bugün dünyada her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile doğuyor. Bu rakam her yıl artış eğilimi gösteriyor. Runatoila Maratonu’nda koşarak hem otizm konusunda farkındalık yaratabilir hem de otizmli çocuklarımızın eğitimi için bağış toplayabilirsiniz. Tüm sporseverleri Runatolia Maratonu’nda yanımızda olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Otizmin Tek Çaresi Eğitim

Otizmin günümüzde bilinen tek çaresi; erken tanı ile yoğun ve sürekli özel eğitimdir. Erken tanı ve doğru bir eğitim yaklaşımı ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık % 50’sinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilmekte, gelişim sağlanabilmekte, büyük ilerleme kaydedilmekte ve hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmayabilmektedir. Otizmde en önemli nokta çocuklara olabildiğince erken dönemde (18 ay civarı) tanı koyabilmek ve haftada en az 30 saati bulan yoğun bir eğitim almalarını sağlamaktır. Özellikle 3 ile 5 yaş arasında bu yoğun eğitim çok kıymetlidir.

 Bunları Biliyor musunuz? 

•             Otizmin tek çaresi ERKEN TANI ile YOĞUN, SÜREKLİ EĞİTİM’dir.

•             Günümüzde her 59 ÇOCUKTAN 1’inin otizm riski ile dünyaya gelmekte ve otizmin görülme sıklığı çok büyük bir hızla artış göstermektedir.

•             Dünyada her 20 DAKİKADA 1 çocuk otizm tanısı almaktadır.

•             Otizm erkek çocuklarda, kızlardan 4 KAT FAZLA oranda görülmektedir.

•             Ülkemizde 0-19 yaş grubundaki 434.010 otizmli çocuk ve gencimizden sadece 42.461’i EĞİTİME ERİŞEBİLMEKTEDİR.

•             Otizmin belirtileri: İsmi söylendiğinde bakmamak, göz kontağı kurmamak, bazı objelere aşırı ilgi duymak, örneğin çamaşır makinesini saatlerce izlemek, …