Cenevre Derneği iklim riskine karşı görev gücü kurdu

Cenevre Derneği, iklim riski değerlendirme metodolojileri ve araçlarının geliştirilmesine yardımcı olmak için P&C ve hayat sigortası endüstrilerinin üyelerinden oluşan yeni bir görev gücü kurdu.

Dünyanın en büyük 17 P&C ve hayat sigortası şirketlerinden uzmanlar, iklim riskini azaltmak için en uygun yaklaşımları belirlemek için düzenleyiciler, denetçiler, derecelendirme kurumları ve bilimsel toplulukla birlikte çalışacak.

Görev gücünde temsil edilen küresel re / sigorta şirketleri arasında Achmea, Aegon, AIG, Allianz, Aviva, AXA, Chubb, Daichi Life, Hannover Re, Intact Financial, Manulife, MetLife, Munich Re, Prudential Financial, SCOR, Swiss Re, ve Tokio Marine.

Görev gücü ayrıca, hem P&C hem de hayat sigortacıları için, iklim değişikliğinin bilançonun her iki tarafı borçlar ve varlıklar için farklı düzeylerde fiziksel ve geçiş riskleri oluşturduğunu tespit eden “Sigorta Endüstrisi için İklim Riski Değerlendirmesi” adlı yeni raporunu yayınladı. Rapor, birliğin sigorta endüstrisi için metodolojiler ve araçlar tasarlaması ve test etmesi için bir temel oluşturmayı amaçlıyor.

Rapor, iklim riski değerlendirmesinin kısa ve uzun vadeli zaman dilimlerinde nitel ve nicel yaklaşımlar gerektirdiği ve geçişle ilgili belirsizlikleri hesaba katması gerektiği sonucuna vardı. Raporda ayrıca şirketler arasında ve diğer paydaşlarla bilgi paylaşımının risk bilincini artırmak için kritik önem taşıdığını da belirtildi.

Cenevre Derneği Genel Müdürü Jad Ariss, “İklim değişikliğinin toplumsal etkileri her yerde yaygın hale geldi ve bireyler ve kurumlar şimdi iklim kriziyle yüzleşmeye tam anlamıyla bağlı kalmalı. Sigortacılar, risk yönetimi ve yatırım gibi temel işlevleri göz önüne alındığında, küresel iklim eylemi konusunda açık ve güçlü liderlerdir ve bizim sektör öncülüğündeki girişimimiz, proaktif bir şekilde bu vesileyle yükseldiklerini göstermektedir ”dedi.

Ariss ayrıca, 2020’de “Kaliforniya ve Avustralya’da büyük orman yangınları, Çin’deki tarihi sel felaketleri ve Atlantik’te rekor bir kasırga sezonu” ile çok sayıda iklimle ilgili felaket yaşandığını da kaydetti.