SiriusPoint 3 milyar dolar sermaye ile yola çıktı

Uluslararası uzmanlık sigortası ve reasürans şirketi olan SiriusPoint, geçtiğimiz hafta 3 milyar ABD Dolarından fazla (yaklaşık 4 milyar SG $) başlangıç ​​sermayesi ile faaliyete geçti.

Bermuda merkezli şirket, uzman reasürör Third Point Reasürans ile küresel bir çok hatlı sigortacı ve reasürör olan Sirius International Insurance Group arasındaki bir birleşmeyle kuruldu. SiriusPoint’in faal şirketleri, AM Best, S&P ve Fitch’ten A- (mükemmel) mali güç derecesine sahip ve Bermuda, ABD, Kanada, İngiltere, İsveç, Belçika, İsviçre ve Singapur’da faaliyet gösterme lisansına sahip.

SiriusPoint başkanı ve CEO’su Sid Sankaran, “SiriusPoint’in faaliyete başlamasını duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Bu, birbirini son derece tamamlayan iki şirketin stratejik bir birleşimidir. SiriusPoint, birleşik güçlü yönlerimizden yararlanmak ve organizasyonumuzu karlılık, yenilikçi ortaklıklar ve çözümlere yeniden odaklamak için bir fırsattır. Çevik ve duyarlı olma becerisiyle birleşen ayak izimizin genişliği, gerçekten farklılaşacak. ” dedi.