Sertem Demir: Acenteler sektörümüzün istikrar unsurudur

Sigorta sektörünün büyümesindeki en önemli katkıyı acentelerin sunduğu bilinciyle hareket eden Unico Sigorta, gerek iş süreçlerini kolaylaştırmak için verdiği paketler gerekse de sunduğu kampanyalar ile acentelerini desteklemeye devam ediyor. En büyük dağıtım kanalı olan acentelerini “Alışveriş Çeki” ve “Altın Hediyesi” ile destekleyen Unico Sigorta’nın acentelerine sağladığı destek toplamda 3,1 milyon TL’yi buldu.

Bu çerçevede 1 Mart-31 Aralık 2020 tarihleri arasında düzenlenen “Hukuksal Koruma Kampanyası”nda kazananlara  1,1 Milyon TL’lik Hediye/Alışveriş Çeki  ve 2020 yılının son çeyreğindeki “Ferdi Kaza Sigortası Kampanyası”nın kazananlarına ise 590 gram altın takdim edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Unico Sigorta Genel Müdürü Sertem Demir, “Sektörümüzün istikrar unsuru olarak ön plana çıkan acentelerimiz aynı zamanda istihdama katkı sağlayarak ülkemiz için de yüksek katma değer yaratıyorlar. Unico Sigorta olarak her zaman olduğu gibi pandemi döneminde de acentelerimiz yalnız bırakmayarak onlarla her zaman omuz omuza ilerlemeye devam ediyoruz. Bu noktada tüm dünyada oluşan olumsuz şartlara rağmen başarılı olan acentelerimizin ödüllerini de aksatmadan vermeyi kendimize ödev edindik ve toplamda 3,2 milyon TL tutarındaki ödül dağıtımına da başladık. Sektörün lider oyuncularından biri olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan son dönemde gerçekleştirdiği yeniden yapılanma ve bazı bölgelerde açtığı yeni acenteleri ile gelişimini sürdüren Unico Sigorta’nın düzenlediği kampanyalara ilgi büyük oldu. Kampanyalara % 100’e yakın katılım gösteren acentelerin % 65’i bu kampanyalardan kazanç elde etti. 2020 yılında aylık olarak gerçekleştirilen “Gelir Modeli Kampanyası”nda ise toplamda 1,5 milyon TL  ve “Servis Plus Kampanyası”nda, bu servis noktalarına yönlendirme yapan acentelere 313 bin TL ek gelir sağlandı.