“Kefalet sigortasında potansiyel çok büyük”

Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, kefalet sigortasının aranan bir ürün olduğunu belirterek, “Potansiyel çok büyük. Sigortalılar, 2015 yılından beri şartnamede kefalet senedi taslaklarını görüyorlar, ürünü biliyorlar. Bu ürünü kim veriyor, acentesi nerede arayışına giriyorlar” dedi.

Özel sektör ihalelerinde teminat mektubu yerine yaptırılabilen kefalet sigortası ile kredi limitini başka alanda kullanmak isteyen firmalara en büyük kolaylığı kefalet sigortası sağlıyor. Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar finansal sigortaların önemini anlatırken kefalet sigortasının yarattığı potansiyele değindi. Finansal sigortaların hacim olarak da yoğunluk olarak da en önemli ürününün barındırdığı potansiyelle birlikte kefalet sigortası olduğunu söyleyen Yaşar, “2018 yılından itibaren sigorta şirketleri bu alana ilgi göstermeye başladı, havuz giderek büyüyor, teminatlar giderek artıyor, kapasiteler genişliyor” dedi. Kefalet senetlerinin KOBİ’lere sağlayacağı fayda ile ilgili konuşan Yaşar, “Bankadaki limitlerinizi, teminat mektupları ile doldurmak yerine, nakit kredi kullanabilirsiniz bunlar ile ilgili yeni yatırımlar yapabilirsiniz. Böylece sigorta şirketlerinden gayri nakdi kredi olan kefalet senetlerini kullanırken bankalardan direkt nakit kredileri kullanma şansınız olur. Banka teminat mektubu kullanarak limitiniz daralmaz” şeklinde konuştu.

“1 milyar 600 milyon liralık nakit kredi kaynağına vesile olduk”

Kefalet senedinde ciddi bir pazar oluştuğuna dikkat çeken Yaşar, “Potansiyel çok büyük. Binlerce talep alıyoruz. Şu ana kadar verdiğimiz kefalet senetlerinin teminat toplamı 1 milyar 600 milyon lirayı geçmiş durumda. Biz aslında 1 milyar 600 milyon liralık nakit kredi kaynağına vesile olduk. 2020 Kasım sonu itibarıyla bankaların teminat mektuplarında toplam verilen teminat 743 milyar 366 milyon lira oldu. Bu toplam teminatın sigorta sistemine transfer ettiğinizde bankacılık sisteminde 743 milyar liralık yeni kaynak doğacak demektir” dedi.

Quick Sigorta’nın “%100 Online Kefalet Sigortası” uygulamasıyla 4 ödül kazandıklarını hatırlatan Yaşar, “%100 Online Kefalet Sigortası ürünümüzle İngiltere, EFMA ve Türkiye’den 4 ödül aldık. Yaklaşım son derece iyi, çünkü kişiler online ortamda finansallarını sisteme giriyorlar ve kefalet senedi oluşturabiliyor” şeklinde konuştu.