Türkiye Sigorta’da 10 yıllık vizyon küresel bir teknoloji şirketi olmak

Türkiye Sigorta, 2020 yılını değerlendirip 2021 hedeflerini açıkladığı basın toplantısında, sigorta ve emeklilik sektöründeki liderliğini 2021 yılında da sürdürmeyi hedeflediğini açıkladı.  Şirket, hayat dışında 8 milyar 887 milyon lira prim üretimi ve yüzde 13,04’lük pazar payı; hayat tarafında ise 3 milyar 993 milyon lira prim üretimi ve yüzde 27,67 oranındaki pazar payı ile 2020 yılını sektör lideri olarak tamamladı. Emeklilik tarafında ise fon büyüklüğünü bir önceki yıla göre %36 oranında artırarak; 36 milyar TL’nin üzerine taşıdı.

Toplantıda konuşan Türkiye Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Atilla Benli, “6 sigorta ve emeklilik şirketi bir araya gelerek güçlü ve öncü bir şirket olan Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik’i oluşturdu. Birleşme sonrasında pazar payımızı birleşme etkisinin üzerinde artırdık. 2.578 çalışanı, 7.664 dağıtım ağıyla 38 bölgede 11,6 milyon müşterisine nitelikli hizmet veren şirket olarak, 2021 yılında prim üretiminde lider olmayı, karlı büyümeye devam etmeyi ve liderliğimizi sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz. Ülkemizin büyük yatırımlarının, insanımızın hayal ve değerlerinin arkasında Türkiye Sigorta güvencesi yer almaya devam edecek.” dedi.

Türkiye Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Atilla Benli 9 Mart tarihinde düzenlenen basın toplantısında 2020 yılını değerlendirirken, Türkiye Sigorta’nın 2021 yılı stratejik odaklarını da paylaştı. Benli ayrıca, şirketin 10 yıllık vizyonunun küresel bir teknoloji şirketi haline gelmek olduğunu söyledi.

Stratejik Odaklar

Maksimum katma değeri üretmeye odaklandıklarını ve ihtiyacı olan herkes için uygun sigorta çözümleri sunmayı hedeflediklerini belirten Atilla Benli sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Sigorta olarak inovatif bakış açımızla, yenilikçi ürünlerde sektörün ihtiyaç duyduğu öncü rolünü üstleneceğiz. Finansal ürünlere ve sağlık sigortalarına daha fazla odaklanacak, hayat alanında ürün gamının çeşitlendirilmesi için daha fazla çalışacağız. Siber sigortalar yeni ürün geliştirme konusunda öncelikli alanlarımız arasında olacak.”

Küresel salgın ve birleşme sürecinin etkilerine rağmen hem elementer, hem de hayat ve emeklilik alanlarında üretim ve karlılık açısından yılı lider tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarının belirten Benli sözlerini şöyle sürdürdü: “Üretim ve kârlılıkta sürdürülebilir liderlik ve küresel sigorta şirketi olma hedefiyle faaliyetine başlayan Türkiye Sigorta olarak, bu yılı da lider olarak kapatmayı planlıyoruz. Birleşmenin yarattığı sinerji alanlarının hayata geçirilmesi ve doğru yönetişim hamlelerini devam ettirerek, 2021 yılında da ülkemizin büyük yatırımlarının, insanımızın hayal ve değerlerinin sigortası olarak, her kulvarda büyümeyi ve liderliği kovalamayı sürdüreceğiz. Hem ülkemizde hem de yakın coğrafyamızda bölgesel bir oyuncu olma hedefimize hızla koşmaya devam edeceğiz.”

“Ülkemizin yatırımlarının güvencesi olmaya devam edeceğiz”

Türkiye Sigorta adıyla ilk poliçeyi Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfi Sakarya Gaz Sahası’ndaki Tuna-1 kuyusuna yaptıklarını, ardından milli haberleşme uyduları Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B’yi sigortaladıklarını belirten Benli, “Türkiye’mizin büyük yatırımlarının güvencesi olmaya devam edeceğiz. Bu konuda hem kapasitemizi hem gücümüzü artırarak Türkiye’nin yerli ve milli duruşunda, Türkiye Sigorta olarak yerimizi almayı sürdüreceğiz. Bu, bize büyük sorumluluk yüklerken sektörde yapıcı rekabeti artırmamıza da katkı sağlıyor” dedi.