Munich Re, Allianz ve Google’dan önemli ortaklık

Google Cloud, Munich Re ve Allianz arasında yeni bir ortaklık duyuruldu. Özellikle siber sigortaya odaklanan ortak çalışma, Munich Re’nin ve Allianz’ın pazar bilgisini Google’ın güvenlik konusundaki uzmanlığıyla birleştirmek ve teorik olarak Google Cloud’un müşterileri için yepyeni ve özel bir çözüm üretmek üzere tasarlandı.

Bu yeni çözüm Cloud Protection + (Bulut Koruması +) daha fazla veriye dayalı bir yaklaşım ve yüklenim sürecinde daha fazla verimlilik sağlıyor. Munich Re Yönetim Kurulu Üyesi Stefan Golling, “Üç sektör liderinin uzmanlığını birleştirerek, işlerini buluta taşıyan kuruluşların özel risk yönetimi ihtiyaçlarını ele alıyoruz. Verimli bir yüklenim sürecine gömülü olan Cloud Protection + çözümümüz, siber riske bütünsel bir yanıt sağlıyor. Google Cloud müşterileri için hemen sağlanan avantajın ötesinde, işbirliği, Munich Re’nin siber risk modellemesinin daha da geliştirilmesine katkıda bulunacak.” dedi.

Öte yandan Eski Deloitte Ortağı Nigel Walsh, sigorta departmanının Genel Müdürü (MD) olarak görev yapmak üzere Google tarafından işe alındı.Daha önce Capgemini’de UK Insurance’ın Başkan Yardımcısı olan Walsh, insurtech’in sadık bir savunucusu ve hatta konuyla ilgili The InsurTECH Book adlı bir kitabın ortak yazarı. Nigel Walsh konuya ilişkin LinkedIn gönderisinde, “Sektör değişikliğini sağlamak için daha iyi bir zaman olmamıştı, bu da Google’ı önümüzdeki on yılda sigorta dönüşümü için bir numaralı hedef haline getiriyor. Veriden başka bir şey üretmediğimiz bir sektörde, tartışmasız endüstri liderinden başka bir yerde olmanın anlamı yok.” dedi. Google’ın sigorta alanındaki gelişmeleri, Walsh’ın görevlendirilmesinden önce görünür hale getirildi.