AXA yeni başkanını açıkladı

Gosset-Grainville, AXA Başkanı olarak Denis Duverne’in yerini alacak.  AXA, Denis Duverne’in 2022 Nisan’ında AXA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden emekli olacağını ve yerine Antoine Gosset-Grainville geçeceğini açıkladı.

Denis Duverne, “AXA, Ambition 2020 planını başarıyla tamamladı ve şimdi tamamen yeni üç yıllık stratejik planı Driving Progress 2023’ün uygulanmasına odaklandı. Grup kriz boyunca büyük direncini kanıtladı ve gelecek için iyi bir konumda duruyor” dedi.

Duverne sözlerini şöyle sürdürdü: “Yönetim standartlarımıza uygun olarak yürütülen kapsamlı bir halefiyet sürecinin ardından, Yönetim Kurulu’nun halefim Antoine Gosset-Grainville hakkında oybirliğiyle bir karara varmasından memnunum. Antoine’ın iş ve halkla ilişkiler dünyasındaki kapsamlı deneyimi ve Paris’te başarılı bir hukuk bürosu kurma konusundaki girişimcilik geçmişi, AXA’ya büyük bir katkı sağlayacak ve Grubun başarısının bir sonraki aşamasına yardımcı olacaktır. Sorunsuz bir geçiş sağlamak için önümüzdeki yıl Antoine ile yakın çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

AXA’nın İcra Kurulu Başkanı (CEO) Thomas Buberl ise: “2016’dan beri Denis Duverne ile çalışmak benim için bir ayrıcalıktı ve Nisan 2022’de görev süresinin sonuna kadar desteğinin devam etmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Benim için bir dönemin sonunda, Antoine Gosset-Grainville’in Nisan 2022’de AXA Başkanı olmayı kabul etmesinden çok memnunum.” şeklinde konuştu.