Fransız sigorta devi AXA’dan dikkat çeken karar

Fransız sigorta devi AXA, Alman enerji devi RWE AG’yi, kömürle enerji üretimi nedeniyle sigortalamama kararı aldı. Bloomberg’de yer alan habere göre, RWE İcra Kurulu Başkanı Rolf Martin Schmitz’in AXA CEO’su Thomas Buberl’e yaptığı bir itiraz bile, sigortacıyı, şirketin kömür operasyonlarının çok büyük olduğu ve karbon ayak izini küçültmek için çok yavaş ilerlediğine dair inancından çekilmeye ikna etmeye yetmedi.

Sunrise Project’in finans programı direktörü Peter Bosshard, “Kömüre fazla bağımlı oldukları için Avrupa’nın en büyük kamu hizmetlerinden birini geri çevirerek, AXA kendisi ve diğer sigortacılar için önemli bir emsal oluşturdu” dedi.

Müşterileri 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’nın en derin durgunluğunun ortasında reddetmek, bazı şirketler için iklim değişikliği tartışmalarındaki bir noktada günlük iş kararlarında kilit bir faktöre nasıl dönüştüğünü gösteriyor. AXA gibi sigortacılar, küresel müşterileri kapsayacak kadar büyük olduğu için özellikle bu konuda daha güçlü görülüyor.