Groupama Sigorta, Video Ekspertiz uygulamasını hayata geçirdi 

 

Dijital hizmetlerine yenilerini eklemeye devam eden Groupama Sigorta, uzaktan hasar tespiti sağlayan Video Ekspertiz uygulamasını hayata geçirdi. 

Yeni Video Ekspertiz hizmetiyle Groupama Sigorta’da kasko, konut ve iş yeri poliçesi sahibi olanlar, hasar tespit işlemlerini fiziksel temas olmadan online yaptırabiliyorlar. 

Hasar tespitlerinin çok daha hızlı sunulduğu bu dijital uygulama ile salgın koşulları da dikkate alınarak kolaylık sağlanması amaçlanıyor.

Poliçe sahipleri ve acentelerin hayatlarını kolaylaştırmak için teknoloji ve dijitalleşme uygulamalarına odaklanan Groupama Sigorta, kasko, konut ve iş yeri poliçesi sahiplerinin hasar tespit işlemlerini hızlandırmak amacıyla Video Ekspertiz hizmetini hayata geçirdi.

Hasar tespit uzmanı ve sigortalının online ortamda buluştuğu bu yeni uygulamayla, tüm hasar tespitleri uzaktan yapılabiliyor. Öncelikli olarak sigortalıya Video Ekspertiz hizmeti hakkında bilgi veriliyor. Sigortalının uygun olduğu bir tarihe randevu verilip video ekspertiz için link gönderiliyor ve uzaktan hasar tespit işlemi gerçekleştiriliyor. Görüşmelerin kaydedildiği bu uygulamada hasar tespit uzmanı, hasar gören riskin fotoğraf ve videolarının üzerine notlar alabiliyor. Hasar tespit uzmanı, dijital harita ile sigortalanan meskene ulaşarak koordinatları raporuna kaydedebiliyor.

Video Ekspertiz uygulamasıyla süreçleri hızlandırdıklarını söyleyen Groupama Sigorta Hasar Genel Müdür Yardımcısı Selcen Seçginli, “Müşterilerimizi memnun edecek dijital uygulamalarımıza bir yenisini daha eklediğimiz için oldukça mutluyuz. Video Ekspertiz uygulamamızla hem hasar durumlarındaki süreci hızlandırıyoruz hem de salgın hassasiyetlerine uygun bir şekilde hiçbir ekstra temasa gerek kalmadan ekspertiz hizmetini gerçekleştiriyoruz. Yenilikçi uygulamalarımızla sigortalılarımızın yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi.

Groupama Sigorta, Video Ekspertiz hizmetiyle Covid-19 salgını nedeniyle oluşan sağlık hassasiyetleri kapsamında yenilikçi bir hizmet daha geliştirmiş oldu. Fiziksel teması tamamen ortadan kaldıran yeni nesil ekspertiz hizmetiyle hem süreç hızlanıyor hem de salgın şartlarına uygun olarak geliştirilen uygulama sayesinde müşteri memnuniyeti sağlanıyor.