TARSİM, Kuzey Makedonya’da tarım sigortalarını anlatıyor

TARSİM heyeti, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde tarım sigortaları havuzu sisteminin kurulacak olmasına ilişkin Üsküp’te gerçekleştirilen Tarım Sigortaları Çalıştayı’na Türkiye’yi temsilen katılıyor.

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde tarım sigortaları havuzu sisteminin kurulacak olmasına ilişkin, 15-17 Mart tarihleri arasında Üsküp’te gerçekleştirilen Tarım Sigortaları Çalıştayı’na ülkemizi temsilen, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Kamil Özdemir, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı Tufan Özel ve beraberindeki heyet katılıyor.

Kuzey Makedonya’daki tarım ve sigorta sektörlerinin masaya yatırılacağı ve ülkenin kendi dinamikleri çerçevesinde nasıl bir tarım sigortaları sistemine sahip olması gerektiğinin ortaya konulacağı Tarım Sigortaları Havuzu’nun Kurulması Çalıştayı’nın ilk günündeki açılış konuşmalarını, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ekonomik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatmir Bitiki, Tarım, Ormancılık ve Su Ekonomisi Bakanı Arjanit Hoca, Sigorta Denetleme Kurumu Uzmanlar Konseyi Başkanı Dr. Krste Shajnoski ile TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından, Kuzey Makedonya Tarım, Ormancılık ve Su Ekonomisi Bakanlığı’ndan Aleksandar Musalevski “Tarım Sektörüne Genel Bakış”, Vladimir Sodic “Çiftlik Kayıt Sistemine Genel Bakış”, Ljupco Chadinovski “Kuzey Makedonya’da Arazi Parsel Tanımlama Sistemi” ve Makedonya Cumhuriyeti Ulusal Hidrometeoroloji Servisi’nden Silvana Stefkova “Kuzey Makedonya’daki meteorolojik altyapıya genel bakış” başlıkları ile sunumlar gerçekleştirdi. Program, Nadica Jovanovska Boshkovska tarafından yapılan ilk günün değerlendirmesi ile sona erdi.