Koru Sigorta’dan teknoloji atağı

Koru Sigorta Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Kürşad Akkaya, gerçekleştirdikleri dijital yatırımlar ile operasyonel süreci azaltarak hizmet kalitelerini artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Pandemi sürecinde en fazla üzerinde durulan başlıkların, uzaktan çalışma, teknolojik altyapı ve internet kullanımı olduğunu ve bu süreçte şirketlerin dijital yatırımlarının daha çok önem kazandığını belirten Akkaya, “Tüm dünyada sosyal hayattan, iş yapış şekillerine kadar birçok etkinliği derinden etkileyen pandemi sürecinde, teknolojinin hayatımıza sağladığı kolaylıkların farkına daha iyi vardık. Sektör ve meslek kolu farketmeksizin dijitale ayak uyduramayan şirketlerin piyasada uzun ömürlü olamayacağı sinyallerini de bu dönemde görmüş olduk” diye konuştu.

“Acenteler sürecin merkezinde”

İş süreçlerinin her aşamasında sigortalı ve acente memnuniyetinin ön planda tutulduğunu hatırlatan Akkaya, dijital yatırımların önemini şöyle anlattı:

“Başta sigortalılarımız ve acentelerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımızın memnuniyetini gözeterek aksiyonlarımızı alıyoruz. Teknolojinin getirdiği basit kullanım ve kolay ulaşılabilirliğin, bu süreçte sigortalılık oranlarına ve sigorta bilincinin yaygınlaşmasına olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. İnternet üzerinden ürün satışı, hasar ve ekspertiz sürecinin uzaktan yürütülmesi gibi online adımlar da iş süreçlerine önemli boyutta hız kazandırıyor. Fakat burada acentenin önemine dikkat çekmeden geçemeyiz. İnternet üzerinden satışlarda dikkat ettiğimiz en önemli nokta sürecin dışında değil, tam merkezinde yer alan acentelerimiz. Uzman görüşleri, müşteriyi tanımaları ve sigorta eğitimleri ile dijital sigortacılığın en önemli oyuncusu olacaklar.”

Akkaya, Koru Sigorta olarak teknolojiyi hizmet kalitesini artırıcı şekilde kullandıklarını belirtti ve önümüzdeki günlerde Koru Sigorta mobil uygulamasının yeni yüzü ile yayında olacağı müjdesini vererek sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Koru Sigorta mobil uygulamamız ile operasyonel süreci azaltarak hizmet kalitemizi artırdık. Amacımız, acentelerimiz ile birlikte sigortalılarımıza maksimum seviyede ve maksimum kalite ile hizmet vermek, hasar sonrası yaralarını sarmak adına hızlı aksiyon alıp ödemeleri hızlı bir şekilde gerçekleştirecek şekilde teknolojiyi kullanmak.”