“Reasürans çözümlerimiz sigorta sektöründe büyük ilgi görüyor”

VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, iş yapış şekillerindeki şeffaflık nedeniyle reasürans çözümlerinin sigorta sektöründe büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Bu ilgi ile birlikte biz de hedeflerimizi sürekli güncelliyoruz” dedi.

VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, VHV markasının Türkiye sigorta piyasasında kısa süre içinde önemli bir yer edindiğini ve reasürans çözümlerinin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Türkiye’de yerleşik üç reasürans şirketinden biri olarak sigorta sektörünün büyümesine destek olmanın haklı gururunu yaşadıklarının altını çizen Maximilian Stahl, “Sektörün VHV’ye olan güven ve ilgisi her geçen gün artıyor. Sektörde hayat dışı branşlarda faaliyet gösteren hemen hemen tüm sigorta şirketleri ve brokerler ile yakın şekilde çalışıyoruz. Gelinen noktada Türkiye’de hayat dışı branşlarda aktif tüm sigorta şirketleri ve brokerlarla çalışıyor ve endüstriyel, ticari ve proje risklerine reasürans desteği sağlıyoruz. Bu ilgi ile birlikte ise biz de hedeflerimizi sürekli güncelliyoruz. Bu yönde de kısa sürede hizmet ağımıza yeni alanları da eklemeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

Türkiye sigorta pazarına verdikleri hizmetler konusunda bilgiler veren Maximilian Stahl, VHV Reasürans’ın genlerinin geldiği Almanya’daki 100 yılı aşkın uzmanlık birikiminin bugün gelinen noktada çok önemli olduğunu belirtti. 2016 yılından bu yana yerleşik bir reasürans şirketi olarak yerel piyasaya kapasite desteği verdiklerini ve bunu yaparken de her yıl sürdürülebilir kârlılık hedeflerini tutturma başarısı gösterdiklerine dikkat çeken Maximilian Stahl, niş bir alanda gelişme ve tüm rakiplerine saygılı olma yaklaşımıyla hareket ettiklerini söyledi.

“Enerji santrallerinin operasyonel riskleri uzmanlık alanımız”

VHV Reasürans’ın, altyapı/üstyapı  inşaatlarından enerji üretim santralleri ve boru hatları montaj risklerine kadar geniş bir yelpazede mühendislik alanında risk kabulü yaptığını ifade eden Stahl, “Mimarlar ve mühendisler için mesleki sorumluluk gibi inşaat bağlantılı sorumluluk sigortaları da VHV Reasürans’ın ilgi alanına giriyor. Üçüncü şahıs mali mesuliyet ve bakım dönemi teminatları dahil inşaat, montaj ve iş makineleri teminatları VHV Reasürans’ın deneyimli teknik personeli tarafından sağlanırken, bu hizmetlerde kısa sürede önemli bir pazar payına ulaştık. Bugün Türkiye genelindeki, bina inşaatı, tünel inşaatı, yol inşaatı, stadyum inşaatı, baraj inşaatı, liman ve havalimanı inşaatı, köprü inşaatı, çeşitli tiplerde enerji santrali montajı ve çeşitli tiplerde fabrika montajındaki olası risklere karşı farkımızı ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

Termik ve yenilenebilir enerji santralleri, elektrik iletim ve dağıtım ve boru hatlarının da reasürans kabulü yapılan risklerden bazıları olduğunu belirten Stahl sözlerini şöyle sürdürdü: “Enerji santrallerinin çeşitli operasyonel riskleri VHV Reasürans teknik ekibinin uzmanlık alanındadır. Test ve bakım devreleri dahil güneş enerji santralleri, hidroelektrik santralleri, termik santraller, kombine çevrim santralleri, rüzgâr enerjisi santrali, jeotermal enerji santrali, biyoenerji ve elektrik ve doğal gaz iletim ve dağıtım hatlarının yüksek teknoloji riskleri VHV Reasürans’ın risk iştahıyla örtüşüyor.”

“VHV isminin bir hizmette olması önemli bir gösterge”

Brokerler ve sigorta şirketleri tarafından iletilen çeşitli türdeki ticari ve sınai tesisler için reasürans hizmeti verdiklerini hatırlatan Maximilian Stahl, “Üretim yapılmayan ticari tesislerden, ağır sanayi tesislerine kadar pek çok faaliyet alanı ilgi alanımıza giriyor. Bugün yangın branşında alışveriş merkezleri, ofis binaları, oteller, hastaneler, fabrikalar, limanlar ve havalimanları, depolar ve telekomünikasyon tesislerine reasürans çözümü sunuyoruz. Bu tesisler için verilecek hizmette VHV’nin de olduğunun görülmesi sigorta sektörü için de olumlu bir gösterge olarak kabul ediliyor.” dedi.

Sanat sigortaları alanında büyük bir ilgi ile karşılaştık

VHV Reasürans olarak sanat riskleri kapsamında geliştirilen ürünlerle ayrı ayrı özel sanat eseri koleksiyonları; geçici ve kalıcı sanat sergileri ve müzelere teminat çözümleri de sunduklarını belirten Maximilian Stahl, “Türkiye sigorta sektörüne bu alanda uluslararası çapta teknik donanım ile Türkçe teminat detaylarıyla birlikte Türkçe hizmet sunuyoruz. Sektörde geliştirdiğimiz sağlam ilişkilerimiz ve piyasanın beklenti ve ihtiyaçlarına yönelik güçlü ve hızlı çözüm anlayışımızla sanat sigortaları alanında da kısa sürede büyük bir ilgi ile karşılaştık.” dedi.

Pandemi iş yapma alışkanlıklarını radikal şekilde değiştirdi

İklim değişikliği ve salgın hastalıkların sigortaya olan ihtiyacın ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdiğini ifade eden Maximilian Stahl, “Covid-19 tüm dünyada iş yapma alışkanlıklarını radikal şekilde değiştirdi. İklim değişikliği ise tüm dünyanın yaşam şeklini hızla değiştiriyor. İş yapma şekillerimiz artık dijitale hızla kayıyor. Bu durumda peşinden siber riski getiriyor. Gelişen teknolojinin getirmiş olduğu bu yeni riske ilişkin algının önümüzdeki dönemde de artarak devam etmesi bu durumun gerek ürün çeşitliliğine gerekse de teminat sunan sigorta şirketi sayısına yansıması bekleniyor. Aynı şekilde iklim değişikliği riskleri de önceliğimiz olmalı. Her yıl doğal afet kaynaklı hasarlar artıyor. Bunları da sigorta sektörü olarak not etmemiz gerekiyor. Artık yeni dönemde bu iki öncelikli konu bugüne kadar verdiğimizi hizmetlerimizi de şekillendirecek.” diye konuştu.