Anadolu Sigorta geleceğin acentelerini yetiştirecek

Anadolu Sigorta sigorta acenteliği yapmak isteyen gençler için önemli bir adım attı.  Anadolu Sigorta,  Genç Anadolu projesini başlattı. Pandemi döneminde gençlere destek olmak ve istihdam sağlamak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, sigortacılık ve ilgili bölümlerden mezun olan veya yakın zamanda mezun olacak gençlere ve sigortacılık deneyimi olan ancak acenteliği bulunmayan 35 yaş altı kişilere acentelik fırsatı tanınıyor.

Anadolu Sigorta, gençlerin iş hayatına atılmalarına ve pandemi döneminin olumsuz etkilerinden sıyrılarak istihdama katılmalarına yardımcı olmak için yeni bir projeyi hayata geçirdi. “Genç Anadolu” adı verilen proje kapsamında yükseköğretim kurumlarının sigortacılık ile bankacılık ve sigortacılık, risk yönetimi ve aktüerya gibi ilgili bölümlerinden mezun veya yakın zamanda mezun olacak gençlere ve sigortacılık deneyimi olan ancak acenteliği bulunmayan 35 yaş altı kişilere acentelik imkanı verilecek. Başvurular arasından genel yetenek ve değerlendirme süreçleri sonucunda seçilecek adaylara eğitimler verilecek, acente kuruluş ve ofis giderlerine Anadolu Sigorta katkı sağlayacak.

Genç Anadolu projesi ile ilgili açıklama yapan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan: “Anadolu Sigorta olarak gençlerle iletişim kurmaya, onların hayatını kolaylaştıracak uygulama ve projeler hayata geçirmeye çok önem veriyoruz. Özellikle pandemi döneminde yaşanan sıkıntılara bir nebze olsun çözüm olmak, istihdama katkıda bulunmak amacıyla Genç Anadolu projemizi başlattık. Sektörümüze yeni ve genç acenteleri kazandırarak katkı sağlamayı ve nitelikli acente ağımızı daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Acente kanalımızın güçlenmesi, sigorta sektörüne de katma değer sağlaması açısından önem taşıyor. Sigortacılığı meslek edinmek isteyen gençlere ulaşmak ve hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak istiyoruz” dedi.

Anadolu Sigorta’nın Genç Anadolu Projesine Toptalent ve Kariyer.net siteleri üzerinden 12 Nisan tarihine kadar başvuru yapılabilir.

https://toptalent.co/anadolu-sigorta-genc-anadolu

https://www.kariyer.net/is-ilani/anadolu-sigorta-genc-anadolu-2708350