Allianz, ABD’li Hartford için teklif sunabilir

Alman sigorta devi Allianz, ABD’li sigortacı Hartford Financial Services Group’a satın alma teklifi vermeyi değerlendiriyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, ABD’li sigortacı Chubb Ltd.’nin Hartford Financial Services Group Inc. için yaptığı 23 milyar dolarlık devralma teklifi, konuya aşina olan insanlara göre, Alman Allianz SE’yi bir karşı teklifin fizibilitesini incelemeye sevk etti.

Avrupa’nın en büyük sigortacısının seçeneklerini potansiyel danışmanlarla görüştüğü ifade ediliyor. Allianz, Hartford’u ABD’de ölçeği olan kalan mülk ve kaza sigortası hedeflerinden biri olarak görürken, iki şirket arasındaki sinerji eksikliği nedeniyle Chubb ile pahalı bir teklif savaşına girmek de istemediği belirtiliyor.

Allianz, Oliver Bäte liderliğindeki büyük devralmalardan çoğunlukla kaçınmış olsa da, sigortacı, Aviva Group’un İtalyan P / C kuruluşu Aviva Italia SpA’yı erken dönemde 330 milyon € karşılığında satın almayı kabul ettikten sonra, geçen hafta Aviva Polonya’yı 2,5 milyar € karşılığında satın aldı.

Potansiyel bir teklif söylentilerinin ardından, Chubb 19 Mart’ta The Hartford için yaklaşık 23,24 milyar dolarlık satın alma teklif etmişti.  Sadece dört gün sonra, Hartford Yönetim Kurulu teklifi oybirliğiyle reddetti.