Corpus Sigorta’dan ‘’Önleyici Sigortacılık’’ modeli

“İki yüz yıllık” köklü bir sigortacılık geleneğinin “çeyrek asrı” aşan bir uzantısı olarak faaliyet gösteren Corpus Sigorta’nın, 30. yılında yani bundan 2 yıl önce Maher Holding bünyesine katılarak Kurumsal ve Endüstriyel Sigortacılık alanında yenilikçi çözümler üretmek üzere yenilendiğini belirten Ahmet Yaşar “Bugün 32 yaşında, “corparate – kurumsal” kelimesini de adında barındıran genç ve deneyimli bir sigorta şirketi olan Corpus ,  sigortalılarına sadece risk transferi değil, risk yönetimi hizmetleri ile “önleyici sigortacılık” yaklaşımını da bir bütün olarak sunmaktadır” dedi.

“Kurulduğu günden bu yana farklı sektörler için özel çözümler üreterek, hızlı ve verimli bir çalışma modelini benimseyen Corpus Sigorta bu yıl üretimde yüzde 20’lik bir büyüme oranına ulaştı. Sektörün üzerinde büyüme diyebilirim” şeklinde konuşan Ahmet Yaşar, “Corpus Sigorta’nın endüstriyel, kurumsal, ticari alanlarda ciddi çözümler oluşturabilen bir sigorta şirketi olduğunun altını çizerek sözlerine şöyle devam etti:

“Corpus Sigorta ‘ Önleyici Sigortacılık ‘ yapacak”

“Corpus Sigorta sadece gerçekleşen risklerin zararlarını tazmin etmek üzere hizmet sunan bir sigorta şirketi değil. Türkiye’de ‘’ Önleyici Sigortacılık’’ dediğimiz yeni bir konsepti ve kavramı hayata geçiriyoruz. İş insanlarımızın yatırımlarını ve sahip oldukları varlıkları korumak, olası riskleri tespit ederek önlemek ve yine de risk gerçekleşirse zararı tazmin etmek üzere bütünleşik bir Corpus Sigorta Önleyici Sigortacılık modeli uygulamaya başlıyoruz. Yani risklerin öncesi de sonrası da bize ait.”

“Çok donanımlı bir ekibe sahibiz”

“Biz grup olarak fırsatları değerlendiren bir yapıdayız. Hızlı kararlar alarak piyasa koşullarına da hızlı ayak uydurabiliyoruz. Corpus Sigorta kurumsal ticari ve endüstriyel alanlarda ciddi bir kapasitesi var ve bunu bir buçuk yıldır görmeye başladık. Hem profesyonel çözümleri hem de terzi dikimi ürünleriyle hizmet sunmaya başladı. Çok donanımlı bir ekibe sahibiz. Biz sigortacılık grubumuzu faaliyete başlatırken hep şunu söyledik; “Şirket yeni, biz değiliz.” Şirketimizin yeni olması bizim profesyonel olmamızı engellemiyor. Bizler gerçekten konularında uzman, çok sayıda alternatif çözümler üretebilecek, farklı bakış açılarına sahip ama işlerini iyi bilen profesyonellerden oluşan bir ekibiz.”

“Kendi yazılımlarımızı üretmemiz konusunda altyapımızı geliştiriyoruz”

Ahmet Yaşar, Corpus Sigorta’nın birçok açıdan farklı özellikler ile ön plana çıktığını belirterek, Maher Holding olarak teknoloji ve dijitalleşme konusunda da farklı bir bakış açısına sahip olduklarının altını çizdi. Corpus Sigorta’nın dijitalleşme stratejilerinden bahseden Yaşar, “Corpus Sigorta teknolojiyi farklı kullanıyor. Teknolojiyi kullandığımız nokta daha çok risk yönetimi. Belki henüz aracılarımıza teknolojik tarafımızı çok fazla yansıtamadık. Çünkü bireysel ürünlere sahip değiliz. Her bir riske, her bir projeye özel sözleşmeler yaratıyoruz. Ama Corpus tarafında da yatırımlarız hala devam ediyor. Hem risk yönetimi, hem risk mühendisliği hem de sigortalılarımıza ve aracılarımıza sunacağımız çözümler açısından yakında orada da değişik sürprizlerimiz olacak. Kendi yazılımlarımızı üretmemiz konusunda da tecrübemizi ve altyapımızı geliştiriyoruz” dedi.