Türkiye Sigorta’da Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Murat Uluğ oldu

Türkiye Sigorta A.Ş’de dün gerçekleşen Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Türkiye Varlık Fonu Yatırımlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aziz Murat Uluğ seçildi.  Türkiye Sigorta Genel Müdür Atilla Benli ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili oldu.

Türkiye Sigorta’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: ”Şirketimizin olağan genel kurul toplantısı sonrasındaki yönetim kurulu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Aziz Murat Uluğ ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği’ne Atilla Benli seçilmiştir.”

Aziz Murat Uluğ

Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan A. Murat Uluğ, Manchester Business School ve Bilgi Üniversitesi’nin ortak Executive MBA programı ile yüksek lisans derecesini almıştır. Çalışma hayatına başladığı bankacılık sektöründe, özel bankalarda kurumsal bankacılık ve krediler bölümlerinde 13 yıl çalıştıktan sonra reel sektörde, özellikle altyapı sektöründe 11 yıl finans üst düzey yöneticiliği, CFO görevi üstlenmiştir. Bu dönemde halka arz, şirket satın almaları ve birleşmeler ve uluslararası birçok yatırım projelerinde liderlik üstlenmiştir.

Türkiye Varlık Fonu’na katılmadan önce son dört sene Bahreyn’de mukim, İslam Kalkınma Bankası’nın kurduğu ve Bahreyn, Brunei ve Suudi Arabistan ülkelerinin varlık fonlarının da ortak olduğu ve desteklediği bir altyapı yatırım fonunda Yatırımlar Direktörü olarak çalışmıştır.