Amerikan Hastanesi’nden 100.yılına özel yarışma

Amerikan Hastanesi, kuruluşunun “100. Yıl”ında farklı alanlarda gerçekleştirdiği yenilikçi projeler arasında, genç yeteneklere yönelik “Hasta Önlüğü Tasarım Yarışması”nı hayata geçiriyor. Alanında birbirinden değerli jüri üyelerinin yanı sıra, moda tasarımcısı Mehtap Elaidi’nin de danışman olarak görev yapacağı yarışmayla ilgili başvurular 28 Nisan 2021 tarihine kadar www.amerikanhastanesi.org/moda-tasarim-yarismasi adresi üzerinden devam edecek.

 

Yüksek çözünürlüklü görsellere https://we.tl/t-l35CLckWgs  linkinden ulaşabilirsiniz.

 

Şimdiye kadar sağlık sektöründe birçok öncü çalışmaya imza atan Amerikan Hastanesi, “Hayal Gücünü Tasarımlarına Yansıt” mesajıyla yola çıkarak içinde bulunduğumuz pandemi döneminde daha da önem kazanan medikal tasarıma vurgu yapıyor ve üniversitelerin moda ve/veya tekstil tasarımı bölümünde öğrenim gören öğrencilerine ve mezunlarına sesleniyor. Amerikan Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Bozkurt’un jüri başkanı olduğu yarışmada, moda tasarımcısı Mehtap Elaidi de yarışmacılara süreçte danışmanlık yapacak. Kazanan yarışmacının tasarımları hasta önlüklerinde hayata geçerken, dereceye giren ilk üç isim ise Moda Tasarımcıları Derneği Eş Başkanı Özlem Kaya ile Genel Portfolyo Değerlendirme Ödülü’ne hak kazanacak.

 

Amerikan Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Bozkurt, Moda Tasarımcıları Derneği Eş Başkanı Özlem Kaya, moda tasarımcıları Mehtap Elaidi, Dilek Hanif, Atıl Kutoğlu ve Niyazi Erdoğan, Parsons – The New School of Design eski dekanı Burak Çakmak, Instyle Genel Yayın Yönetmeni Bahar Kader, Vogue Türkiye Moda Direktörü Ceylan Atınç ve influencer Rachel Araz gibi birbirinden değerli seçici kurul üyelerinin katılımıyla, üç farklı aşamada gerçekleşecek yarışmanın detayları ise şu şekilde olacak:

 

Birinci Aşama: Online Değerlendirme

30 Nisan-11 Mayıs 2021 tarihleri arasında düzenlenecek birinci aşamada, moda ve tekstil endüstrisinin ve Amerikan Hastanesi’nin tecrübeli temsilcilerinden oluşan seçici kurul tarafından, tüm katılımcıların başvuru dokümanları ve sunum dosyaları Online olarak incelenerek ve puanlanarak 11 Mayıs 2021 Salı günü ön jüri değerlendirmesi gerçekleştirilecek.

 

 

İkinci Aşama: Moda Tasarımcısı Mehtap Elaidi ile Danışman Görüşmesi 

İlk aşamayı geçen 10 katılımcı finalist, 24 Mayıs 2021 Pazartesi günü yarışmanın danışmanı Mehtap Elaidi ile gerçekleşecek Online ön mülakata davet edilecek. Bu aşamada, yarışmacılardan, sundukları “Kadın”, “Erkek”, “Çocuk” ve “Doğum” kategorilerindeki tasarımların pafta çıktılarını yollamış olmaları ve projeleri hakkında Online bilgi vermeleri istenecek. Mülakatların ardından ise Mehtap Elaidi’nin yönlendirmesiyle tasarım ve tasarım sunumlarını tamamlayacaklar.

 

Üçüncü Aşama: Online Sözlü Mülakat 

İlk aşamayı geçen 10 katılımcı finalist, 27 Mayıs 2021 Perşembe günü seçici kurulla gerçekleşecek Online mülakata davet edilecek. Bu aşamada, yarışmacılardan Online olarak projeleri hakkında seçici kurula bilgi vermeleri istenecek.

 

Sonuçların Açıklanması

Mülakatların sona ermesinin ardından, 31 Mayıs 2021 Pazartesi günü yarışmanın kazanan 3 tasarımcısı açıklanacak ve eşzamanlı olarak aşağıdaki adreslerde duyurulacak:

www.amerikanhastanesi.org/moda-tasarim-yarismasi

www.instagram.com/amerikanhastanesi

 

 

Yarışma Katılım Şartları:

 

  • Herhangi bir üniversitenin Moda ve/veya Tekstil Tasarımı bölümünde öğrenim gören 3. ve 4. sınıf öğrencileri ya da son 5 yıl içinde bir Moda Tasarımı bölümünden mezun olanlar katılabilir.
  • Katılımcılar “Kadın”, “Erkek”, “Çocuk” ve “Doğum” kategorilerinde hasta önlüğü tasarımı hazırlamalıdır.
  • Tasarımlar giyilebilir ve üretilebilir olmalıdır.

 

Başvuru Gönderim Adresi:

modatasarimi@amerikanhastanesi.org