MEDCON 2021 “Sağlığa Ses Ver, Hayata İz Bırak!” temasıyla 22-25 Nisan’da

Sağlık ve teknoloji alanında Türkiye’nin en büyük buluşmalarından biri olan MEDCON Sağlık, Bilim ve Teknoloji Zirvesi, 22 – 25 Nisan 2021 tarihleri arasında sektörün tüm paydaşlarını online olarak bir araya getirecek. Ankara Üniversitesi çatısı altında T.C. Sağlık Bakanlığı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere kamu ve idari kuruluşlarca desteklenerek her yıl; sağlık, bilim ve teknoloji olgularını en kapsamlı şekilde birleştiren ve sektörlerin geleceğine ışık tutan zirvede bu yıl, “Sağlığa Ses Ver, Hayata İz Bırak!” temasıyla, pandemi sonrasında dönüşen dünyada sağlık, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelere, sağlık çalışanlarının kahramanlıklarına, sektörün yaşamsal önemine ve gelecek vizyonuna dikkat çekilmesi hedefleniyor.

 

2017’den beri IEEE Ankara University Student Branch Chapter tarafından Ankara Üniversitesi çatısı altında T.C. Sağlık Bakanlığı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere kamu ve idari kuruluşlarca desteklenerek her yıl; sağlık, bilim ve teknoloji olgularını en kapsamlı şekilde birleştiren ve sektörlerin geleceğine ışık tutan MEDCON Sağlık, Bilim ve Teknoloji Zirvesi, 22 – 25 Nisan 2021 tarihleri arasında sağlık sektörünün tüm paydaşlarını online olarak bir araya getirecek. Zirvede, “Sağlığa Ses Ver, Hayata İz Bırak!” temasıyla pandemi sonrasında dönüşen dünyada sağlık, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelere, sağlık çalışanlarının kahramanlıklarına, sektörün yaşamsal önemine ve gelecek vizyonuna dikkat çekilmesi hedefleniyor.

En Büyük Sektör-Öğrenci Buluşması

 T.C. Sağlık Bakanlığı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açılış konuşmalarının yapılacağı MEDCON Zirvesi’nde Türkiye’nin dört bir yanından kamu ve özel sektör kurumları, sağlık sektörü profesyonelleri, uzman doktorlar, akademisyenler ve sektörün geleceğine yön verecek üniversite öğrencileri bir araya gelecek. Ulusal bazda en büyük sektör-öğrenci buluşması niteliği taşıyan zirvede öğrenciler, sponsor kurumların bünyelerindeki staj olanaklarını öğrenebilecek ve başvuruda bulunabilecek. 2017’de bir öğrenci etkinliği olarak hayata geçirilen MEDCON, online çağın getirilerini de kullanarak 2021’de sektörün en büyük etkinliğine imza atacak.

Sanal Kongre Alanı ve Bire Bir Görüşmelerle Fark Yaratan Etkinlik

Eş zamanlı olarak planlanan etkinlik bileşenleri arasında Sağlık, Bilim ve Teknoloji Zirve Oturumları, Girişimcilik Zirve Oturumları, MEDCON Business Lounge, MEDCON Meet-Up ve MEDCON Sosyal konseptleri yer alıyor. Etkinlik hem sektörler arası görüşmeleri hem de öğrenci-sektör buluşmalarını desteklemek adına DealRoom altyapısını kullanarak tüm katılımcı, konuşmacı ve sponsorları online platform üzerinde buluşturacak. Zirve oturumları, hem sistem üzerindeki canlı yayından hem de Youtube üzerinden takip edilebilirken katılımcılar birbirleri ve sektör liderleri ile toplantı talebinde bulunarak iş birliği geliştirebilecek.

Sağlık Sektörüne Yön Veren Kurumlar ve Profesyoneller Zirvede Yer Alacak!

Abbott Ana Sponsorluğu ve Dräger, Roche, GE Healthcare, Siemens Healthineers, Boston Scientific, Philips, Sanofi, Pfizer gibi global liderlerin sponsorluğunda gerçekleşecek MEDCON Zirvesi, kamu ve özel sektör kurumları tarafından yılın en kapsamlı öğrenci etkinliği olarak destekleniyor.

MEDCON Zirvesi’nde bu yıl da Türkiye’nin sağlık ve teknoloji alanına yön veren kurumların yöneticileri ve profesyonelleri konuşmacı olarak yer alacak. Konuşmacılar arasında T.C. Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, Dräger CPSO’su Jeff Moore, Dräger Avrupa Bölge Pazarlama Yöneticisi Juan Ignacio CUERDA, Philips Türkiye CEO’su Haluk Karabatak, GE Healthcare Moleküler Görüntüleme ve Onkoloji Genel Müdürü Dinçer Diren, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği’nden Dr. Hasan Büyükdoğan, Pfizer Nadir Hastalıklar Afrika ve Orta Doğu Medikal Direktörü Mert Ceyhan, Prof. Dr. Oğuzhan Deyneli ve Prof. Dr. Koray Tekin gibi isimler yer alacak.

Bu Yılın Teması “Sağlığa Ses Ver, Hayata İz Bırak!”

 Sektörün en büyük sektör-akademi buluşması MEDCON, pandemi sonrasında dönüşen dünyada sağlık, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelere, sağlık çalışanlarının kahramanlıklarına, sektörün yaşamsal önemine ve gelecek vizyonuna dikkat çekmek adına 2021 temasını “Sağlığa Ses Ver, Hayat İz Bırak!” olarak belirledi.

Bu konsept kapsamında etkinlik öncesi ve sonrasında gerçekleşecek oturum ve forumlarda ortaya konulan fikir ve vizyonun bir toplamı olarak “Geleceğin Dünyası’nda Sağlık, Bilim ve Teknoloji” başlıklı bir rapor hazırlayacak olan MEDCON Organizasyon ve İletişim Komitesi, bu çalışma aracılığı ile geleceğin sağlık ve bilim insanları olacak üniversite öğrencilerine bir vizyon oluşturma hedefinde. Etkinliğin sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında zirve ile eş zamanlı yürütülen çalışmalara dair rapor, sagligasesver.com üzerinden yayınlanacak. Dijital parmak izi ile görselleştirilen bu vizyon, geleceğin dünyasının sağlık, bilim ve teknoloji perspektifi ile gelişeceğini ve dönüşeceğini vurguluyor.

MEDCON tanıtım videosu için: https://www.youtube.com/watch?v=mFH0oXCi_ow