Sompo’dan uzaktan çalışmada dikkat çeken ürün

Sompo Japan Insurance, insanlara “iş” ya da uzaktan çalışmayı eğlence gezileriyle birleştirme pratiği sağlayan bir ürün piyasaya sürdü.

Japon yayın organı Kyodo’da yer alan habere göre, ürün, biri küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından, diğeri ise bireyler için satın alınabilen iki varyantta geliyor. Poliçeler, kazalar ve yaralanmalar için tıbbi masrafları kapsadığı gibi, çalışan evden uzaktayken hasar ve hırsızlıktan kaynaklanan zararları da kapsıyor.

İşletme sürümü, çalışanlarına ödünç verilen bilgisayarlar gibi şirkete ait tüm cihazların onarım ve veri kaybı maliyetlerini kapsarken, ticari müşteriler için primler, işin türüne ve şirket gelirine bağlı olarak değişiyor.

Bireysel sürümün primleri ise teminat başına 500 Yen (6,15 SG $) seviyesinde. Japon hükümeti, COVID-19’dan ciddi şekilde etkilenen ekonomiyi canlandırmak amacıyla çalışanları işe dönüşe teşvik ediyor. Yerel yönetimler, çalışanları ikna etmek için kendi alanlarının kültür ve doğa manzarası gibi faydalarını desteklemeye başladılar. Ancak haberde bazı işverenlerin riskler ve ortaya çıkabilecek olası işgücü sorunları nedeniyle uygulamaya izin verme konusunda isteksiz olduğu belirtildi.