Japonlar Covid-19’da sigortaya koştu

Japonya’da, COVID-19 ile ilgili hayat sigortası ürünlerinin satışlarının, halkın hastalığa yakalanmanın neden olduğu olumsuz finansal etkilerden endişelenmesi nedeniyle  arttığı bildirildi.

The Japan Times’da yer alan habere göre Taiyo Life Insurance Co.nun Eylül 2020’de piyasaya sürülen COVID-19 sigorta ürününün satışları, sigortacının son 10 yılda bu noktaya ulaşan en hızlı ürünü olarak yıl bazında 100.000 poliçeyi aştı.

Sigorta ürünü, poliçe sahibinin koronavirüs bulaşması durumunda hastanede kalış veya evde iyileşme için 400.000 Yen’e (4,920 SG $) kadar toplu ödeme sağlıyor.

Bu ayın başlarında, Dai-Ichi Life Insurance Co., poliçe sahibine COVID-19 teşhisi konması durumunda 100.000 Yen ödeyecek bir ürün piyasaya sürdü. Politikanın primi, Japonya’daki enfeksiyonların sayısına bağlı olarak aylık olarak değişiyor. Ürünün lansmanından bu yana geçen hafta içinde Dai-Ichi, yaklaşık 3.000 poliçe sattı.

Diğer bir sigortacı olan Fukoku Mutual Life Insurance Co.da 2020 yılının Aralık ayında, poliçe sahibi COVID-19 veya diğer enfeksiyon hastalıkları nedeniyle hastaneye kaldırılırsa, toplu ödemelerini ek ücret olmaksızın ikiye katlayacak bir sağlık sigortası ürününü piyasaya sürdü.

Japonya Hayat Sigortası Birliği Başkanı ve Meiji Yasuda Hayat Sigortası A.Ş.’nin başkanı olan Akio Negishi, Japan Times’a, sigortacıların halkın ihtiyaçlarını karşılamak için çok çeşitli ürünler geliştirmelerinin hayat sigortası endüstrisi için olumlu bir işaret olduğunu söyledi.