Allianz, Akdeniz’i koruyacak

Sigorta devi Allianz, Akdeniz’deki çevre ve hayvan koruma çalışmalarını desteklemek için uluslararası deniz koruma kuruluşu Sea Shephard Global ile ortaklık kurdu.

Ortaklık başlangıçta iki yıl ve Akdeniz’deki İtalyan kıyı bölgelerini kapsıyor. Dört Allianz şirketi, yeni satın alınan ‘Sea Eagle’ gemisi ve mürettebatı için, balıkçı tekneleri tarafından yasadışı olarak geride bırakılan ağların imhasında aktif olacak olan finansmanı sağlıyor.

ABD merkezli Sea Shephard Global, kendi gemi filosuna sahip ve Afrika, Asya ve giderek artan şekilde Avrupa’da hükümetler ve kıyı koruma ile yakın işbirliği içinde çalışmakta.

Allianz yaptığı açıklamada, ortaklığın sürdürülebilirlik çabalarının bir parçası olduğunu ve “temiz okyanuslar ve kıyılar, biyolojik çeşitliliğin korunması ve sürdürülebilir balıkçılık uygulamaları” konusundaki kararlılığını gösterdiğini söyledi.

Allianz’da operasyonlar ve BT yönetim kurulu üyesi Barbara Karuth-Zelle, “Hedeflenen deniz korumasıyla, nesli tükenmekte olan hayvan ve bitki türlerinin habitatının % 80’i korunabilir. Sağlıklı denizler aynı zamanda zararlı iklim emisyonlarının emilmesinde de rol oynuyor. Sorumlu bir şirket olarak, etkili deniz korumasını desteklemek için Sea Shepherd ile birlikte çalışmak istiyoruz. ” dedi.

Bu arada Allianz S.p.A.’nın İtalya’daki CEO’su Giacomo Campora da: “Allianz İtalya’da çevrenin korunması ve Akdeniz’deki plastik kirliliğiyle mücadele konusunda çok aktifiz.” diye konuştu.

Sea Shepherd Global’in genel müdürü Alex Cornelissen ise, “Allianz ve Sea Shepherd aynı misyonu paylaşıyor. Plastik atıklarla mücadele etmek için birlikte çalışmak ve aynı zamanda yasadışı olarak bırakılan balık ağları hakkında farkındalık yaratmak istiyoruz. Ayrıca kullanılmış plastikten yeni ve faydalı ürünler yapmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.