İlham Saner hayata veda etti

Sigorta sektörünün duayen ismi, Cumhuriyetin ilk sigortacı kuşağından, Aksigorta’nın kurucu genel müdürü İlham Saner hayata gözlerini yumdu.

98 yaşındaki Saner, evinde geçirdiği bir kaza nedeniyle bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

14 Nisan 1923 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen İlham Saner, Saint-Michel Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Yüksek Ticaret Okulu’ndan mezun oldu.

Meslek yaşamına 1942 yılında Nordstern Sigorta’da nakliyat servisinde başlayan Saner, 1949 yılında Ankara Sigorta’ya geçti. 1961 yılında, yeni kurulan Aksigorta’nın genel müdürlüğüne getirilen Saner, bu görevini 1979 yılına kadar sürdürdü. Saner 1981 yılında avarya şirketi EN-ES’i kurdu. 1984 yılında kurucu genel müdür olarak Batı Sigorta’ya geçen Saner, Batı Sigorta’dan ayrıldıktan sonra, sırasıyla AGF Garanti Sigorta, İGSAŞ İstanbul Gübre Sanayi, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Nakliyat Tarife Komitesi Başkanlığı, Assitalia Sigorta, Narin Grubu, Tam Sigorta Yönetim Kurulu üyesi ve TEB Sigorta Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldı. 2008 yılında sahibi olduğu EN-ES şirketini tasfiye ederek emekliye ayrıldı.

Sigorta Tatbikatçıları Derneği’nin de kurucularından olan İlham Saner, anılarını “Bir Hayat Böyle Geçti” adlı kitapta kaleme aldı. Nesnel Medya Yayımcılık bünyesinde, Sigorta Dünyası Genel Yayın Yönetmeni Birant Yıldız tarafından yayına hazırlanan kitap bugünlerde okurlarıyla buluşacak.

Sigorta Dünyası olarak, İlham Saner’e Allahtan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.