Insurtech yatırımları ilk çeyrekte rekor kırdı

Sigorta brokeri Willis Towers Watson’dan (WTW) gelen yeni veriler, insurtech sektöründeki küresel yatırımın 2021’in ilk çeyreğinde 2,55 milyar dolarlık yeni bir üç aylık rekora ulaştığını gösteriyor.

Analistler, George Washington Üniversitesi aracılığıyla yapılan araştırmaya göre söz konusu tutarın diğer üç aylık dönemden daha fazla olan ve 1,13 milyar dolardan fazla fonu oluşturan sekiz “mega turu” içeriyor.

Çeyrek boyunca toplam finansman, COVID-19’u çevreleyen korkular nedeniyle derin bir düşüş yaşayan 2020’nin birinci çeyreğine kıyasla% 180 arttı. Yatırımlar 2020’nin 4. çeyreğine göre % 22 artarken, münferit işlemlerin sayısı da % 42 arttı.

WTW’nin bulgularına göre, yatırım esas olarak, anlaşma payının % 69’unu temsil eden mülk ve kaza (P&C) odaklı şirketler tarafından yönlendirildi.

En büyük finansman turları arasında Next Insurance, Coalition, Zego, Sidecar Health, Pie Insurance, Clarify Health, Corvus Insurance Agency ve TypTap yer aldı.

Ancak aynı zamanda, 2020’nin 4. çeyreğine kıyasla erken aşama anlaşmalarında yüzde 13 puanlık bir artış oldu ve 2021’in 1. çeyreğindeki yatırımların % 60’ı Seri A veya B fonlarını temsil ediyor.

Buna ek olarak, WTW ilk çeyrekte, Bangladeş, Estonya, Brezilya, Nijerya ve BAE dahil olmak üzere 24 ülkeyi temsil eden, tek bir çeyrekte coğrafi olarak en çeşitli erken aşama start-up kümesinin yaşandığını bildirdi.

Willis Re’de InsurTech’in küresel başkanı Andrew Johnston, “Bu çeyrekte rekor düzeyde faaliyet, sektörümüzün daha önce görülmemiş bir oranda büyümeye devam eden teknolojiyi kullanmaya ve benimsemeye yönelik giderek artan istekliliğini yansıtıyor” dedi.