Küresel ticari sigorta fiyatları % 22 arttı

Marsh’ın “Küresel Sigorta Piyasası Endeksi” ne göre 2020’nin dördüncü çeyreğinde küresel ticari sigorta fiyatları% 22 arttı. Bu, endeksin 2012’de piyasaya sürülmesinden bu yana en büyük prim artışına işaret ediyor ve üçüncü çeyrekte yıllık ortalama % 20 ve 2020’nin ikinci çeyreğinde % 19’luk ortalama artışların ardından geldi.

Endekse göre bu artışın nedeni küresel sigorta piyasasının zorlu olması. Endekste “Çoğu kişi, tipik olarak sürekli ve önemli oran artışları, azalan kapasite, teminat kısıtlamaları ve diğer şeylerin yanı sıra artan reasürans maliyetleri ile karakterize edilen “zor” bir sigorta piyasasında olduğumuz konusunda hemfikir.” denildi.

Zorlu bir piyasada prim fiyatları yükseldiğinde, kurumsal varlıklar genellikle alternatif risk transferinde erteleme arayışında olurken, bu durum işletmelerin kendi risklerinden daha fazlasını sigortalamalarına olanak tanıyor. Willis Towers Watson’ın kıdemli yöneticisi ve risk yönetimi danışmanı Jim Swanke, “Sanırım hepimiz tarihin en kötü pazarlarından birinin ortasında olduğumuz konusunda hemfikiriz. Kötü bir zaman bulmak için 1985 yarı yıla kadar geri gitmelisin. Bence bugünün zor pazarı, süresi nedeniyle en kötüsü ve devam ediyor gibi görünüyor. Muhtemelen en az 12 ila 18 ay daha zorlu piyasa koşullarını göreceğimizi düşünüyorum.” dedi.