Warren Buffett halefini belirledi

ABD merkezli sigortacılıktan inşaata, taşımacılıktan enerjiye birçok sektörde yer alan dev holding Berkshire Hathaway’in CEO’su Warren Buffett istifa ederse yerini kimin alacağını açıkladı. Buffett’in CNBC’ye yaptığı açıklamaya göre inşa ettiği holdingin CEO’su olarak Başkan Yardımcısı Greg Abel’ı görevlendirdi.

Buffett, “Yönetmenler, bu gece bana bir şey olursa yarın sabah görevi Greg’in devralacağı konusunda hemfikir.”dedi. Buffett, herhangi bir nedenle Abel işi yapamazsa ise Geico ve Berkshire’ın diğer tüm sigorta birimlerini denetleyen Başkan Yardımcısı Ajit Jain’in CEO olacağını da sözlerine ekledi.

Abel 58 yaşında ve Berkshire Hathaway Energy birimini büyük bir ABD güç sağlayıcısı haline getirdikten sonra 2018’den beri Berkshire’ın sigorta dışı işlerini denetliyor. Edmonton, Alberta’da doğdu ve birçok analist için ve Buffett’in en olası halefiydi ve kendisini Berkshire’ın kurumsal kültürünü korumaya adamış biri.

Warren Buffett, şu anda 90 yaşında ve ayrılışı için hiçbir zaman bir zaman çizelgesi sunmadı ve emekli olmayı planlamadığını açıkladı.