“Dünya İçin İyilik” kayıtları devam ediyor!

Dünyanın dört bir yanından milyonlarca çocuk, öğretmen ve ebeveynin katıldığı ve 20 Mayıs’ta Aktif Yaşam Derneği yürütücülüğünde OMO’nun desteğiyle gerçekleştirilecek olan Okul Dışarıda Günü’ne on binlerce katılım başvurusu yapıldı. 

Bu yıl ‘Dünya İçin İyilik’ temasıyla gerçekleştirilen ve çocukların doğa ile bağlarını güçlendirmeye odaklanan bu özel güne kayıtlar proje web sitesinden devam ediyor. 

Tüm dünyada olduğu gibi 2018 yılından bu yana Türkiye’de de çocukları açık havada keşfederek ve deneyimleyerek öğrenmeye çağıran Okul Dışarıda Günü’ne kayıtlar devam ediyor. Bu yıl ‘Dünya İçin İyilik’ temasıyla 20 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek olan bu özel güne kayıt yaptıranların sayısı ise 50 bine yaklaştı.

Katılımcı ülkeler arasında son üç yılda rekor seviyede katılım alan Okul Dışarıda Günü ile çocukların açık havada zaman geçirmesinin fiziksel ve zihinsel sağlıkları açısından kazanımlarına dikkat çekiliyor; pandemi ile doğadan uzak kalan çocukların iklim krizi ile mücadelede sorumluluklarını öğrenmesi ve doğa ile bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor. Türkiye’de Aktif Yaşam Derneği tarafından hayata geçirilen Okul Dışarıda Günü’ne ‘Kirlenmek Güzeldir’ felsefesiyle 17 yıldır ebeveynlere çocukların gelişiminde kirlere, keşiflere ve deneyimlere yer vermeye çağıran OMO destek veriyor.

Dünya İçin İyilik Seti Hazır!

Evde, okulda veya açık havada sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapılan aktivitelerle çocuklar açık havada oyunla öğrenmenin keyfini yaşıyor. Okul Dışarıda Günü’ne kayıtlar  www.okuldisaridagunu.org adresinden yapılabiliyor. Kayıt yaptıranlara 20 Mayıs Perşembe günü yapabilecekleri aktivite önerilerinden ve destek içeriklerinden oluşan çevrimiçi Dünya İçin İyilik setine ücretsiz olarak ulaşabiliyor. Bu set ile yetişkinler ve çocuk arasında paylaşım ve birlikte öğrenme ortamı sağlanması, çocukların evlerinden bile olsa doğa, plastik atıklar ve iklim krizi hakkında bilgi edinmesi, çocukların ‘Dünya İçin İyilik Elçileri’ne dönüşmesi hedefleniyor.