Sağlık sigortalarında yüz tanıma teknolojisi ile fiyat teklifi

Yerli sigorta karşılaştırma platformu tamamliyo.com, tamamlayıcı sağlık sigortası teklifleri için yüz tanıma teknolojisini geliştirdi.

2020 yılının ilk aylarından bu yana koronavirüse karşı verilen mücadele, tüm dünyada sağlık endişelerini artırdı. Sağlığını güvence altına almak için sağlık sigortalarına yönelim başlarken, başvuru sahipleri de soluğu online başvuru sitelerinde aldı. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) verilerine göre, ülkemizde tamamlayıcı sağlık sigortası talepleri pandemi sürecinde yaklaşık %50 arttı.

Online başvuru sürecinin TC kimlik numarası, yaş, cinsiyet, ikamet ili, boy ve kilo gibi pek çok bilginin online sistemlerde paylaşılmasını gerektirmesi ise kişisel verilerin gizliliğine dair kaygıları beraberinde getirdi. Bu tablo karşısında harekete geçen yerli sigorta karşılaştırma platformu tamamliyo.com, tamamlayıcı sağlık sigortası teklifleri için yüz tanıma teknolojisini geliştirdi. Sigorta sektöründe bir ilk olarak öne çıkan uygulama, kişisel verileri paylaşmadan tamamlayıcı sağlık sigortası için fiyat teklifi alınabilmesini sağlıyor.

Tamamliyo.com, tek bir aramada bir çok sigorta şirketini ve ürünü karşılaştırarak ihtiyacınız olan sağlık sigortasını bulmanızı sağlıyor. 8 kişilik bir ekiple girişimcilik serüvenine başlayan tamamliyo.com’un amacı şeffaf ve ulaşılabilir dijital sigortacılık platformu olmak.

Tamamlıyo’yu rakiplerinden ayıran en büyük özelliği ise teklif almak isteyen kişiler, tamamliyo.com/yuz adresinden hiç bir kişisel bilgi vermeden (yaş, cinsiyet, yaşadığı şehir, TC kimlik no) fotoğraf çekerek ya da fotoğraf yükleyerek sağlık sigortası fiyatı teklifi alabiliyorlar. Görüntü işleme teknolojisi kullanılan web adresinde, fotoğrafta bulunan kişileri tespit ederek, saniyeler içinde anlaşmalı sigorta şirketlerinin fiyatlarını listeliyor. Ayrıca sigortalılar, Tamamliyo.com sitesindeki ‘Anlaşmalı Kurumlar’ sayfasından anlaşmalı hastane ve eczane gibi kurumları da kolaylıkla bulabiliyor. Önümüzdeki dönemde hayat sigortaları ve ferdi kaza sigortalarının fiyatlandırmasını da görüntü işleme teknolojisi ile birleştirerek insurtech ekosisteminde farklı bir yer edinmek istiyorlar.