Howden, Medical Professional Risk Solutions’ı satın aldı

Howden Broking, birinci basamak sağlık hizmetleri sektörü için uzman bir sigorta brokeri olan İngiltere merkezli Medical Professional Risk Solutions’ı (MPRS) satın aldı. Bu satın alma, müşterileri desteklemek için uzmanlıklara yatırım yapmaya devam ederken Howden’in Sağlık ve Bakım bölümünü genişletecek.

MPRS, kaza ve sağlık, mesleki sorumluluk, tıbbi uygulama hatası ve genel muayenehane, özel muayenehane ve GP federasyonları için ticari birleşik koruma sağlıyor. MPRS, ekip mevcut hizmetlerini ve uzmanlığını genişletmeye çalışırken Howden’in mevcut Sağlık ve Bakım bölümüne katılacak.

Bu, bireylerin ve işletmelerin Covid-19 salgınının bir sonucu olarak sağlıklarına daha fazla değer verdikleri bir zamanda Howden için önemli bir stratejik ortaklıktır.

Howden Sağlık ve Bakım Başkanı Mark Westgarth, “Bireylerin ve işletmelerin Covid-19 salgınının bir sonucu olarak sağlıklarına daha fazla değer verdikleri bir zamanda Howden için önemli bir stratejik ortaklık kurduk. MPRS ekibini Howden’a davet etmekten mutluluk duyuyoruz. MPRS’nin satın alınması, uzman iş kollarını büyütme ve yaratma ve müşteriler için sunduğumuz ürünleri geliştirme stratejimizle tutarlıdır. Son 12 ayda meydana gelen olaylar bize, toplumumuzda hem birincil hem de sosyal bakım sağlayıcılarının oynadığı çok önemli rolü hatırlattı. Satın alma, bu temel hizmetlere olan bağlılığımızı güçlendiriyor ve Birleşik Krallık’taki tıp uzmanlarına ve sağlık kuruluşlarına birlikte rakipsiz destek sağlayabileceğimize inanıyoruz. Bu heyecan verici yeni bölüme birlikte başlamak için sabırsızlanıyoruz” dedi.