Lloyd’s’a Babalar Günü’nde iklim protestosu

İklim aktivistleri, piyasayı Avustralya’daki Adani kömür madeni gibi fosil yakıt projelerini sigortalamaktan kaçınmaya teşvik etmek amacıyla Lloyd’s of London’ın Birleşik Krallık genel merkezinin önünde Babalar Günü temalı bir protesto düzenlediler.

Babalar Günü temasına uygun olarak, Mothers Rise Up ve Parents For Future adlı aktivist gruplar tarafından düzenlenen protestocular, Lloyd’s başkanı Bruce Carnegie-Brown’a doğrudan “dur” çağrısında bulunmak üzere, ölü çiçeklerden oluşan dev bir petrol varili ve büyük boy bir Babalar Günü kartı teslim etti.

İki grup, sigorta şirketlerine kömür, petrol ve gaz işlerinin kapsamını durdurmaları ve temiz enerjiye geçişi desteklemeleri için baskı yapmak için 30’dan fazla kuruluşu bir araya getiren Geleceğimizi Sigorta Et kampanyasının bir parçası.

AXA ve Swiss Re gibi sigorta şirketleri iklim etkileri nedeniyle kömür, katranlı kum ve Arktik enerjisini sigortalamayı çoktan durdurmuş olsa da, Lloyd’s’un bu tür projeler için 2030’a kadar teminat vermeyi bırakmayacağını açıkladı.

Lloyd’s şu anda küresel enerji pazarının yaklaşık %40’ını sigortalıyor.