Aktüerler Derneği’nin yeni Başkanı Dr. Şirzat Çetinkaya oldu

70. yılını kutlayan Aktüerler Derneği, 21.06.2021 tarihinde Akatlar Kültür Merkezinde Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.  Yeterli çoğunluğun sağlandığı toplantının açılışında konuşan Başkan Taylan Matkap, “Hedefimiz her zamankinden daha fazla uluslararası çalışmalarda yer almak olmalıdır. Pandemi dönemi hepimize gösterdi ki büyük riskler küreseldir ve aktüerya olmadan bu riskler yönetilemez.” dedi.

Uluslararası sigorta sektöründe önemi gün geçtikçe artan aktüerlik mesleğini şu anda Türkiye’de sadece 383 kişi yapıyor. Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre aktüerlik dünyada ilk 10 meslek arasında yer alıyor. Aslında aktüeryaya ihtiyaç duyan sadece sigorta sektörü değil. Finans kuruluşlarından sosyal güvenlik kuruluşlarına geleceği öngörmek durumunda olan tüm kurumlar aktüeryanın hizmet vereceği alanlar olarak yer almakta ve hizmet verilen alanların çerçevesi her geçen dönem genişlemekte.

Akatlar Kültür Merkezinde pandemi koşulları dikkate alınarak gerçekleşen Olağan Genel Kurulu yönetmek üzere oluşturulan başkanlık divanına İnanç Duyar (Anadolu Sigorta), Devrim Alçın (PwC) ve Nalan Kadıoğlu (Allianz Sigorta) seçildi.

Genel kurulda tüm dernek organlarının seçimleri tamamlandı

Yönetim kurulu seçimin yapılmasını takiben yapılan toplantıda Dr. Şirzat Çetinkaya (BNP Paribas Cardif) Başkan olurken, Cenk Yalçın (Generali Sigorta) Başkan Yardımcılığı, İbrahim Çakır (Anadolu Sigorta) Saymanlık, Aylin Yalçın Avcı (Aktüerist Finansal Danışmanlık) Genel Sekreterlik, Prof. Dr. Sevtap Kestel (ODTÜ) Halka İlişkiler, Organizasyon ve Eğitim Sorumluluğu görevlerini üstlendiler.

Seçilen yeni denetim kurulunda Taylan Matkap (Anadolu Sigorta), Murat Koçyiğit (Adendum Aktüerya Emeklilik Danışmanlık) ve Nurdan Türkdemir (Anadolu Sigorta) görev aldı.