Katılım sigortacıları tarım sigortası poliçesi düzenleyebilecek

Devlet Destekli Tarım Sigortası sözleşmeleri, artık katılım sigortacılığı kapsamında da düzenleniyor. TARSİM bu kapsamda tüm tarım sigortası branşlarındaki ürünlerini, katılım esaslı faaliyet gösteren üye sigorta şirketleri aracılığı ile üreticilerin hizmetine sunmaya başladı.

TARSİM, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nca düzenlenen (SEDDK) ve 19 Aralık 2020 tarihli, 31339 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Katılım Esasları Çerçevesinde Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Faaliyetlerine İlişkin Yönetmeliğe uyum kapsamında, 19.06.2021 tarihi itibarıyla katılım sigortacılığı faaliyetinde bulunan üye sigorta şirketleri aracılığı ile düzenlenen sigorta poliçelerine ilişkin tüm işlemlerini, katılım esasları çerçevesinde icrasını teminen oluşturulan Danışma Komitesi tarafından onaylanan kural ve yöntemler doğrultusunda, katılım sigortacılığı esaslarına uyumlu hale getirdi. Bu kapsamda TARSİM, tüm tarım sigortası branşlarındaki ürünlerini, katılım esaslı faaliyet gösteren üye sigorta şirketleri aracılığı ile üreticilerin hizmetine sunuyor.

Katılım Sigortacılığı faaliyetleri ile ilgili detaylı bilgilere, Katılım Sigortacılığı İcazet Belgelerine ve Danışma Komitesi üye bilgilerine, tarsim.gov.tr kurumsal internet sitesinden ulaşılabiliyor.