Hintli insurtech Digit’in değeri 3,5 milyar dolara ulaştı

Hintli insurtech Digit’in değeri 3,5 milyar dolara ulaştı

 

Hintli insurtech girişimi Digit, yeni bir finansman turunda değerini  3,5 milyar dolara yükseltti.

****

Hindistan merkezli sigorta girişimi Digit, değerini 6 ayda ikiye katlayarak 3,5 milyar dolara ulaştırdı.

Yapılan açıklamaya göre şirket, Sequoia Capital India, mevcut yatırımcı Faering Capital Pvt’den 200 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu tur Amazon.com Inc. destekli Acko da dahil olmak üzere rakip girişimlerin de hedef aldığı, Hindistan’ın hızla genişleyen sigorta pazarındaki en büyük finansman turlarından biri oldu.

Digit, teminat satın alma, talep gönderme ve ödeme alma sürecini kolaylaştırarak Hindistan’ın sigortalı tabanını genişletmeye çalışıyor. Şirket, akıllı telefon özellikli kendi kendini denetleme ve sesli olarak talep gönderimleri sunuyor ve hizmet taleplerini mesajlaşma yoluyla işliyor.

Resmi adı Go Digit General Insurance Co. olan şirketin değeri Ocak ayında 1,9 milyar dolar olarak ölçülüyordu. Yeni finans turunda toplam 442 milyon dolar toplayarak  değerini neredeyse ikiye katladı.

Digit, 2017 yılında eski bir KPMG yöneticisi ve deneyimli bir sigortacı olan Kamesh Goyal tarafından kuruldu. Insurtech’in ilk yatırımcısı Hint kökenli Kanadalı milyarder Prem Watsa olurken ilk destekçileri arasında Hindistan kriket kaptanı Virat Kohli ve TVS Capital Funds da yer aldı.