Bakan Soylu’dan sigorta şirketlerine teşekkür

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şiddetli yağışlardan etkilenen Artvin Arhavi ilçesinde açıklamalarda bulundu. Soylu, şehir içindeki kapalı derelerin büyük risk oluşturduğunu belirterek, “Bu artık sürdürülebilir bir durum değildir. Güneysu’da yaptığımız proje gibi burada da yapacağız. Üstü kapalı olan derelerin bu riskini ortadan kaldırabilmek için” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu bölgede hasar gören işyeri ve evler konusunda sigorta şirketlerinin çok duyarlı davrandıklarını belirterek, “Sigorta şirketlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Arhavi’nin temizliği yüzde 95 oranında bittiğini söyleyen Bakan Soylu şöyle konuştu: “Hasarlarla ilgili ödemeler başladı. Eşyaların %60 civarı hesaplarına yatmıştır. Araç hasarlarıyla ilgili de tamircilere götürülerek masrafları karşılanacak. İşletmelerle de konuştuk. Kendi değimimizle helalleştik. İnşallah birlikte bu yaraları sararak yola devam edeceğiz. Şuana kadar toplam burada eşya, işyeri ve araç toplam 85 milyonluk hasar gerçekleşti. Bunlarda altyapı ve yeni yapılacak onarımlar yok.”