Aon, Willis’i alamayınca yeni bir organizasyon yapısına geçti

Küresel re/sigorta brokeri Aon, dört uçlu birleşik planında belirtilen hedeflere ulaşmasını kolaylaştırmaya yardımcı olmayı amaçlayan Aon United Blueprint adı altında yeni bir yürütme komitesi kurdu. Bu haftanın başlarında CEO Greg Case ve CFO Christa Davies’in sözleşmelerini 2026’ya kadar uzatan Aon, yeni yapının dört çözüm hattı ve beş bölgenin yanı sıra beş ortak hizmet işlevinden oluştuğunu duyurdu.

Aon’un United Blueprint’ini yönlendiren motivasyonlar arasında müşteriler için yeni değer kaynakları yaratmak, daha etkili müşteri hizmetleri sunmak, inovasyonu desteklemek ve benzersiz ve sürdürülebilir bir iş ortamı deneyimi sağlamak yer alıyor.

Bu duyuru, rakip broker Willis Towers Watson birleşmesinin resmi olarak sona ermesinden birkaç gün sonra geldi. Aon İcra Komitesi, dört çözüm hattı, beş bölge ve beş ortak hizmet fonksiyonundan oluşacak. Dört çözüm hattı, Ticari Risk Çözümleri, Sağlık Çözümleri, Reasürans Çözümleri ve Varlık Çözümlerini içeriyor.

Aon, küresel çözüm hatlarının makro müşteri eğilimlerini anlamada ve karşılanmayan ihtiyaçlarına yönelik yeni çözümler üretmede kritik bir rol oynayacağının altını çiziyor. Aon United işletim modelinin dağıtım kolu olarak hizmet etmesi amaçlanan beş bölge arasında Kuzey Amerika, Latin Amerika, Birleşik Krallık, EMEA ve APAC bulunuyor.

Beş paylaşılan hizmet ise İşletme Hizmetleri, Finans, Hukuk, Pazarlama ve İletişim Halkla İlişkiler’i içeriyor.

Aon, bu işlevlerin müşteri başarısının sağlanmasını destekleyeceğini ve en iyi uygulamaları paylaşan ve tutarlı sonuçlar veren tamamen entegre profesyonel kuruluşlar olduğunu söylüyor.

Bu bileşenler, Aon’un müşteri tabanının, özellikle Kurumsal Müşteriler ve Uluslararası İşletmeler olmak üzere kilit segmentlerine hizmet etmeye odaklanan özel yeteneklerle desteklenecek.

Aon CEO’su Greg Case, “Aon United işletim modelimiz, kombinasyon planlama süreciyle daha da güçlendirildi ve düzenleyici belirsizliğin veya yeniden yapılanmanın dikkat dağıtıcı unsurları olmadan hızla ilerliyoruz. Yeni Yürütme Kurulumuz, Aon United’ın tüm potansiyeline ulaşmak için neye ihtiyaç duyacağına dair net bir bakış açısına sahip, inanılmaz yetenekli bir liderler ekibidir. Bu ekip, firmamızın en iyisini müşterilere sunmak için coğrafyalar, çözüm hatları ve işlevler arasında nasıl birlikte çalışacağını biliyor ve karşılanmayan müşteri ihtiyaçlarını daha iyi ele almak için inovasyonu hızlandırmaya kendini tamamen adamış durumda.” şeklinde konuştu.