Sigorta şirketleri yangın bölgesindeki hasar ödemelerini önceliklendirdi

Ülke genelinde son 3 günde 71 yangın çıktı. Adana, Antalya, Muğla, Mersin, Osmaniye başta olmak üzere 22 ilde çıkan yangınların 57’si kontrol altına alındı, 14’ünün söndürme çalışmaları devam ediyor. İlk tespitlere göre 150 büyükbaş, 1000 küçükbaş hayvan, 6 bin dekar tarım arazisi ve 500 dekar ağırlıklı muz serasında zarar var.

Sigorta şirketleri ise hızla aksiyon alarak söz konusu bölgelerdeki hasar ödemelerini önceliklendirdiklerini duyurmaya başladılar.

Axa Sigorta yaptığı paylaşımda, “Sizin için varız” başlığı ile “Ülkemizin dört bir yanını saran, pek çok kişiyi mağdur eden yangınların sebep olduğu yaraları sarmak için yanınızdayız. Yangınlar sebebiyle oluşan tüm hasarları önceliklendiririyoruz. Hasar bildirimlerinizi 0850 250 99 99 numaralı hattan yapabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

Ethica Sigorta sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Yanınızdayız!” başlığıyla “Ülkemizin farklı bölgelerinde meydana gelen orman yangınlarından etkilenen tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Yangınlar sebebiyle oluşan tüm hasarların ödemelerini önceliklendiriyoruz. Telefon Hasar İhbar ve Çözüm Hattı 0850 888 09 09” ifadelerine yer verdi.