AXA’dan Thomas Buberl ile 4 yıl daha yola devam kararı

Küresel sigorta devi AXA, Thomas Buberl’in AXA Yönetim Kurulu üyesi ve Grup CEO’su olarak görev süresinin yenilenmesini önerdiğini duyurdu. Dört yıl sürecek olan görev süresinin yenilenmesi, Nisan 2022’deki bir sonraki Yıllık Genel Kurul Toplantısında AXA’nın hissedarlarına önerilecek.

Yönetim Kurulu Başkanı Dennis Duvern: “Thomas Buberl ve tüm ekiplerin liderliğindeki AXA’nın derin dönüşümü, grubun benzeri görülmemiş bir sağlık ve ekonomik krizle karşı karşıya kalmasını ve yeni zorluklara yanıt vermek için çok iyi bir konumda olmasını sağladı. Son dönemdeki mükemmel yarı yıl sonuçlarının da gösterdiği gibi, sigortacılık sektörünün büyük sağlamlığına güvenerek gelişimini hızlandırmak. Grubun geleceğine tamamen güvenen Yönetim Kurulu, Jean-Pierre Clamadieu başkanlığındaki Ücret ve Yönetim Komitesi tarafından önerildiği üzere Thomas Buberl’in İcra Kurulu Başkanı olarak yenilenmesini onaylamaya oybirliğiyle karar verdi.” ifadelerine yer verdi.

Thomas Buberl ise, “Yönetim Kurulu, AXA’nın müşterilerinin ve toplumun değişen ihtiyaçlarına yanıt vermesini sağlayacak büyüme fırsatlarını yakalaması ve grubun dönüşümünü uzun vadede sürdürmesi için “İlerlemeyi Sürdürme 2023” stratejik planını başarıyla uygulamasına güveniyor. Bana verdiği güven için Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyorum. AXA İcra Kurulu Başkanı olarak görevimin yenilenmesini önerme kararı, tüm grup çalışanlarının sıkı çalışmasına ve bağlılığına bir övgü niteliğindedir ve son birkaç yılda AXA’yı geleceğe hazırlamak için yaptığımız stratejik seçimlerin uygunluğunu teyit etmektedir.” şeklinde konuştu.