“Sigorta şirketlerimiz yangın bölgesinde zarar gören sigortalı vatandaşların hak ve menfaatlerini ivedilikle karşılayacak”

TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut, Sigorta ve Reasürans Şirketlerinin sorumluluklarını yerine getireceklerini, yangın bölgesinde zarar gören sigortalı vatandaşların hak ve menfaatlerini ivedilikle karşılayacağını söyledi.

TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut Bloomberg HT Televizyonunda Zeliha Saraç’ın sunduğu 30 Dakika Programına Telefon ile yapılan bağlantıda Yangın Afet bölgelerinde sigorta konularının önemi, sağladığı güvenceler ve sigortalanma oranları üzerine sorulan soruları yanıtladı. Sigortaların öneminin yanı sıra vatandaşların mal ve can sigortalarına rağbet etmelerinin gelecekte yaşanılabilecek felaketlerde maddi kayıplarının önlenmesinde taşıyacağı önemden bahseden Levent Korkut, Sigorta ve Reasürans Şirketlerinin sorumluluklarını yerine getireceklerini, yangın bölgesinde zarar gören sigortalı vatandaşların hak ve menfaatlerini ivedilikle karşılayacaklarını ifade etti.

Zeliha Saraç’ın bundan sonra neler yapılması gerektiği sorusu üzerine, Zorunlu Doğal Afet Sigortaları ve kapsadığı konulara da değinen Levent Korkut, gerekli düzenlemeler ile ilgili poliçe kapsamına Sel, Heyelan ve Orman Yangını gibi Doğal Afet konularının da dahil edilerek kapsamının genişletilmesinin önemine işaret etti. Korkut, Doğal Afet Sigorta Poliçelerinin zorunlu fakat takibinin gerçekleştirilememesi nedeni ile yeterli katılımın sağlanamadığının altını çizdi. Katılımın az olması nedeni ile oluşan teminat havuzunun yeterli desteği oluşturamadığında ise, bu tip afet durumlarında kamu desteğine zorunlu olarak ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Korkut sözlerini şöyle sürdürdü: “Buna benzer durumların tekrar yaşanmaması ve zorunlu katılımın sağlanabilmesi için yine yapılacak düzenlemelerle Zorunlu Doğal Afet Sigortalarının Emlak Vergisi Beyannamesi ile birlikte beyanının zorunlu hale getirilmesi çok önemli.”