MAPFRE Group’dan ilk yarıda 364 milyon euro kâr

MAPFRE Grubu 2021’in ilk yarısına ait finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, MAPFRE Grubu kârını yılın ilk 6 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 34,5 artırarak 364 milyon euro’ya yükseltti. Türkiye ise kendi bölgesi olan Avrasya bölgesinde en çok kâr eden ülke olarak Grubun bu başarısına katkı sağladı.

Dünya genelinde sigorta, reasürans, destek hizmetleri ve finansal hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren MAPFRE Group, 2021’in ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre, MAPFRE Group 14,1 milyar euro tutarında (+yüzde 6,1) gelir kaydederken primler yüzde 6,2 oranında artarak 11,7 milyar euro olarak gerçekleşti. Grup, ana pazarlarında ve reasürans segmentinde çok olumlu bir performans sergiledi. MAPFRE’nin bu yılın ilk altı ayına ilişkin kârı 266 milyon euro’nun üzerinde Covid 19 ile ilgili hasar ödemesi gerçekleştirmesine karşın bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 34,5 artış göstererek 364 milyon euro oldu.

Grubun primleri yılın ilk altı ayında yüzde 6,2 oranında artarak 11,7 milyar euro’ya ulaştı. Türkiye’nin de yer aldığı AVRASYA bölgesinde prim üretimi ağırlıklı olarak Türk lirasındaki değer kaybı dolayısıyla (-yüzde 25,2) toplam 738 milyon euro (-yüzde 4,9) olarak gerçekleşti. Türkiye de MAPFRE Grubu’nun prim üretimine 153 milyon euro tutarında bir katkı sağladı. Grubun bileşik oranı ise 1,6 puan iyileşme kaydederek yüzde 95,1 olarak gerçekleşti. Bu yılın ilk altı aylık dönem sonu itibarıyla MAPFRE’nin yatırımları da 44,6 milyar euro’yu buldu.

Geleceğe iyimser bakıyoruz’

 MAPFRE Sigorta CEO’su Stefan Jensen, 2021’in ilk altı ayına ilişkin finansal sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: “COVID-19 ile mücadeleye devam ederken MAPFRE Sigorta olarak 2021’in ilk altı ayında güçlü bir performans sergiledik. Bu sonuçlar Grubumuzun gücünü ve bugün karşı karşıya olduğumuz gibi değişen ortamlara adapte olma kabiliyetini gösteriyor. Çeşitlilik arz eden iş modelimizin gücü, ana pazarlardaki lider konumumuz ile sağlam sermaye gücümüz sayesinde geleceğe de iyimser bakıyoruz. MAPFRE’nin gücüne güç katan tüm iş ortaklarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”